21.418.513 € je plačal zasebnim PR-podjetjem javni sektor med letoma 2003 in 2016. Skupno je šlo za 12.065 transakcij.

48 % vseh izplačil je prejela skupina Pristop, ki je še vedno na prvem mestu med zasebnimi družbami, čeprav njen tržni delež zelo pada. Več kot milijon evrov so v štirinajstih letih dobile še tri skupine podjetji: PR-Plus, Skladovnica Kreativne industrije + Spem ter Novelus.

3 primere bo komisija podrobneje preučila ter ocenila, ali je pri njih prišlo do korupcije oziroma neintegritetnega ravnanja.

9 s.p-jev bi moralo biti zaposlenih v javnem sektorju, saj dejansko ne izvajajo storitev, ampak opravljajo redno delo, je ugotovila KPK. Po mnenju komisije bi njihov »naročnik« moral formalno postati njihov delodajalec.

399.786 € je prejel Pristop decembra 2008 od ministrstva za obrambo. Vlada je pojasnila, da je šlo za financiranje promocijske kampanje za slovensko vojsko, ki je bila sklenjena dve leti prej, pod vlado Janeza Janše, ko je obrambno ministrstvo vodil Karl Erjavec.

Decembra in novembra je skupno največ državnih izplačil na račun družb, ki se ukvarjajo s PR-storitvami. Na KPK menijo, da najverjetneje želijo proračunski porabniki zapraviti denar, ki jim ga je delo finančno ministrstvo na voljo, saj se bojijo, da bi jim lahko naslednje leto dalo manj.