Po petkovem težkem porazu v ligi ABA, ko so na gostovanju pri Zadru klonili kar z 20 točkami razlike, so košarkarji Petrola Olimpije že osredotočeni na nov preizkus. V nedeljo so z uspehom proti Heliosu v državnem prvenstvu nekoliko omilili razočaranje, danes pa imajo priložnost, da si v Fibini ligi prvakov po uspehu proti Rosi Radom izboljšajo položaj. Ob 20. uri bodo v 8. krogu v Stožicah gostili francoski Strasbourg, ki si po polovici prvega dela deli prvo mesto v skupini C z Venezio.

»V Zadru smo odigrali najslabšo tekmo sezone, gostitelji pa najboljšo. Bili smo dobro pripravljeni in imeli veliko željo, a je bila to enostavno ena tistih tekem, ko ti ne gre nič od rok. Pri izidu 40:30 za Zadar smo enostavno razpadli, kar je proti razpoloženemu nasprotniku pomenilo, da povratka ni več. V obrambi nismo imeli rešitev, zato smo prejeli kar 97 točk. Pred tem obračunom smo dvignili raven igre v obrambi, kar želim tudi na prihajajočih tekmah. Iz tega ne delamo drame in zremo v prihodnje izzive,« se je ob našem klicu na petkovo tekmo še enkrat ozrl trener Olimpije Gašper Okorn in potrdil, da je bil poudarek na obračunu državnega prvenstva proti Heliosu nekoliko večji kot sicer, saj je želel z zmago izbrisati slab občutek iz Zadra.

Danes jih čaka precej težja naloga kot v Domžalah. Strasbourg je namreč ena močnejših ekip v letošnji sezone Fibine lige prvakov, kar se kaže tudi v rezultatih. Od prvega obračuna med moštvoma, ki ga je francosko brez težav dobilo s 83:69, so močnejši še za Hrvata Mira Bilana, medtem ko je Mika Dixona v moštvu nadomestil Dee Bost, ki je še do včeraj igral za evroligaški Žalgiris, a skoraj gotovo v Ljubljani še ne bo nastopil. »Kakovost Strasbourga smo občutili že na prvi tekmi, na kateri smo bili večino časa nemočni. Naša prednost je, da bomo v obračun krenili neobremenjeni. Motivacija bo velika, nasprotnika pa bomo poskusili dobiti na levi nogi. Če želimo upati na presenečenje, moramo odigrati vrhunsko obrambo in imeti kontrolo skoka,« pojasnjuje Okorn.

Ljubljanski strateg v letošnji sezoni nima sreče s poškodbami igralcev, zdravstveno stanje v moštvu pa se nikakor ne izboljša. Erjon Kastrati bo odsoten do sredine februarja, Talor Battle do začetka januarja, Igor Tratnik je še v procesu rehabilitacije, medtem ko bo Bojan Radulović morda nared za tokratno tekmo. »Poleg tega se je pri Janu Barbariču stanje vrnilo na prvotno. Ima hude bolečine v kolenu, pregledi pa ne pokažejo nobene poškodbe. Enostavno ne vemo več, kaj naj storimo. Ob tem ima bolečine v zapestju in rami Devin Oliver, ki igra s pomočjo terapij in protibolečinskih tablet, enako kot Gregor Hrovat, ki ima težave s kolkom,« je potarnal Okorn.

Fibina liga prvakov, 8. krog, skupina C, danes ob 20. uri: Olimpija – Strasbourg, ob 20.30: Estudiantes – AEK, jutri ob 18.30: Banvit – Venezia, ob 20. uri: Bayreuth – Rosa Radom.