Potem ko so v lanski sezoni drugič v klubski zgodovini nastopili v finalu državnega prvenstva in drugič ostali praznih rok, košarkarji Rogaške tudi v letošnji sezoni prikazujejo dobre predstave in zbirajo zmage. In to kljub temu, da so jim na začetku nagajale manjše poškodbe. Slatinčani so se v 9. krogu morali za šesto zmago proti Šentjurju pošteno potruditi, največ zaslug za končni uspeh pa je imel novinec pri Slatinčanih Mitja Nikolić. 26-letnik je prikazal odlično predstavo, saj je 33 točkam dodal še osem skokov in štiri asistence ter pristal pri statističnem indeksu 43, s tem pa soglasno postal tudi Dnevnikov igralec kroga.

Zanimivo je, da je po letih pri Zlatorogu v sezoni 2013/14 Nikolić nase opozoril ravno v dresu Rogaške. Dobre predstave v dresu kluba iz Rogaške Slatine so mu odprle vrata tujine in državne reprezentance. Ni se sicer podal v kakšnega evropsko znanih klubov, a vseeno. Tudi pri Pragi na Češkem je pustil dober vtis, se nato podal k ljubljanski Olimpiji in nato znova na tuje. V italijanski drugi ligi je najprej igral za padlega italijanskega velikana Fortitudo iz Bologne in nato Monferrato. Pri obeh so ga imeli navijači izredno radi, a se je vseeno odločil za vrnitev v domovino. Pri Rogaški je našel precej bolj ambiciozno okolje, kot je bilo takrat, ko ga je pred leti zapustil, pod vodstvom trenerja Damjana Novakovića pa Rogaška Slatina upa, da bo znova imela priložnost spremljati finale državnega prvenstva.

Na drugem mestu je v izboru Dnevnikovega igralca kroga tokrat pristal Olimpijin Roko Badžim, ki je pri zmagi proti Heliosu v Domžalah vknjižil 21 točk in šest asistenc. Tretje mesto je osvojil Daniel Vujasinović (zmaga Primorske proti Krki, 14 točk, 11 asistenc, osem skokov), četrto Dejan Čup (zmaga Hopsov proti Zlatorogu, 21 točk, 11 skokov), peto Blaž Mahkovic (poraz Heliosa proti Olimpiji, 26 točk in devet skokov).