Četrtega decembra 2013, torej pred več kot štirimi leti, so Velenjčani nazadnje premagali Celjane. Takrat so pod vodstvom trenerja Ivana Vajdla v Zlatorogu slavili s 30:29, danes pa so pivovarji niz nepremagljivosti proti sosedom iz Šaleške doline povečali že na 22 tekem – 19 zmag in trije remiji, Gorenjeva suša brez zmage v Rdeči dvorani pa traja že od 18. septembra 2013.

Da so Velenjčani v kraljestvu Zlatoroga načrtovali prekinitev katastrofalnega niza, je potrdila tudi poteza trenerja Željka Babića, ki na četrtkovo tekmo proti Tatranu na Slovaškem v Sehi ni peljal treh nosilcev igre (Matjaž Brumen, Alem Toskić, Žarko Pejović), da bi se ti spočili za derbi s Celjani. Za nameček je pred tekmo javno napovedal, da je Celje favorit, na njegovo žalost pa so danes gostitelji to vlogo v celoti upravičili. Na že 110. celjsko-velenjskem dvoboju (do danes 79 zmag Celja, samo 25 Gorenja in pet remijev) je bilo eno vodstvo (3:2 v četrti minuti) in šest remijev (zadnje pri 9:9 v 16. minuti) vse, kar so gostje dosegli v mestu ob Savinji.

Ekipa trenerja Branka Tamšeta je po zadnjem izenačenju dosegla štiri zadetke zapored in si prvič priigrala štiri gole prednosti (13:9), v drugem polčasu pa je prednost počasi, a zanesljivo naraščala. Rekordno vrednost je dosegla v 45. minuti, ko je bilo na semaforju že velikih plus osem (27:19), odločitev o zmagovalcu pa povsem jasna. V nadaljevanju je Tamšetova četa malce »stopila s plina«, kar so gostje izkoristili in zaostanek do zadnjega znaka zmanjšali za polovico (27:31). Celjani so tako v letošnji Sehi še drugič premagali Velenjčane, saj so bili uspešni že v uvodnem krogu v Rdeči dvorani (25:22). Danes je v Zlatorogu in pred njim na veliko teklo po grlih tudi pivo, kajti generalni pokrovitelj celjskega kluba je vsakega polnoletnega kupca vstopnice »častil« z brezplačnim pivom.

»Bili smo bolj zbrani, pripravljeni smo bili na vse njihove načrte in kaznovali smo vse njihove napake. Vendar smo sredi drugega polčasa po visokem vodstvu enostavno prenehali nehali, kar je zadeva, ki me zelo moti. Preveč smo se sprostili in sledil je padec, saj smo zgolj čakali na konec tekme,« je opozoril celjski trener Branko Tamše. Gorenjev trener Željko Babić je po tekmi dodal: »Velenjski igralci imajo do Celja preveliko spoštovanje. In dokler ne bodo verjeli, da lahko premagajo Celje, seveda ne bodo zmagali. Igrati smo začeli šele v trenutku, ko smo že izgubili tekmo.«