Miami je prvič v zgodovini franšize s Floride tekmo odigral v Mehiki. Vročica je prav v Ciudad de Mexicu po dveh zaporednih porazih znova našla zmagovalne občutke. Dvajset točk je imel na svojem računu tudi rezervist Tyler Johnson. Pri mrežicah je največ točk, 18, zbral Rondae Hollis-Jefferson.

Miami je prišel do svoje 12 zmage v tej sezoni lige NBA. Ob 13 porazih pa si košarkarji s Floride deveto mesto na razpredelnici vzhodne konference delijo z New York Knicks.

Vročica je ob polčasu zaostajala za tri točke (50:53), a so v zadnjih dveh četrtinah košarkarji Miamija prevzeli nadzor nad igro, zlasti v zadnji četrtini je svoj davek vzela tudi nadmorska višina, ki so ji bolj podlegli igralci iz Brooklyna. Glavno mesto Mehike leži 2250 metrov nad morjem in višje tudi od Denverja, ki je z nadmorsko višino 1609 metrov najvišje prizorišče tekem v ligi NBA.

»Dobro smo igrali, to velja predvsem za obrambo. Odlično je igral Tyler Johnson, imamo dolgo klop, vsakdo lahko igra,« je po tekmi razlagal Dragić. Tekma lige NBA je v Mehiki sprožila pravo evforijo, košarkarji pa so igrali pred polno dvorano, ki je sprejela 19.777 navijačev.

»Za nas je bila pot res prijetna, saj smo pred tem igrali v San Antoniu, po prihodu v Mehiko smo imeli nekaj časa za ogled mesta. V takem mestu ne ostaneš le v hotelski sobi in gledaš televizijo. Mislim, da bom po tem gostovanju šel na dieto. Bilo je zabavno, a zdaj nas spet čaka delo,« je mehiško gostovanje opisal trener Miamija Erika Spoelstra, ki je dejal, da je obiskal številne kavarne oziroma cafeterie oziroma kolikor se jih je dalo. Miami naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko bodo gostovali pri Memphisu.