Na znameniti aveniji Elizejske poljane, kjer je mrliški voz začel svojo pot, se je po navedbah tamkajšnje policije zbralo med 800.000 in milijon ljudi. Do cerkve sv. Marije Magdalene, kjer je nato potekal cerkveni obred, ga je med drugim spremilo tudi 700 motoristov na motorjih Harley Davidson, ki so se s tem poklonili njegovi podobi »slabega fanta«, motorista v črnem usnjenem suknjiču.

Eden največjih obredov po smrti Edith Piaf

Mediji poročajo, da je bil sprevod, ki ga je varovalo 1500 policistov, eden največjih pogrebnih obredov po smrti priljubljene francoske šansonjerke Edith Piaf leta 1963.

Obreda v cerkvi so se ob svojcih med 1200 povabljenci udeležili tudi francoski predsednik Emmanuel Macron s soprogo in bivši predsednik Nicolas Sarkozy ter številne osebnosti iz filmskega in glasbenega sveta.

Žalostno novico o zvezdnikovi smrti, ki je bil znan kot francoski Elvis Presley, je v sredo sporočila njegova žena Laericia Hallyday. Glasbenik je sicer že marca razkril, da boleha za rakom na pljučih in se je zaradi zdravljenja umaknil z odrov.

Pokopali ga bodo na karibskem otoku

Hallyday je z rock'n'roll glasbo v 50. letih minulega stoletja posegel v tradicijo francoskih šansonov. V svoji karieri je prodal več kot sto milijonov albumov, imel 181 turnej in pogosto razprodal koncerte. Francoske televizije so danes neposredno prenašale dogodek.

Hallyday se je rodil 15. junija 1943 kot Jean-Philippe Smet. Poleg glasbe je bil znan tudi po svojem burnem zasebnem življenju in zlorabi drog. Leta 1966 je skušal storiti samomor, leta 1986 pa je na odru izgubil zavest. Poročil se je kar petkrat, dvakrat celo z isto žensko - Adeline Blondiau.

Pokopali ga bodo v ponedeljek na karibskem otoku Saint Barthelemy, kjer ima vilo.