Šporn, ki je 1. decembra dopolnil 36 let, je odločitev o koncu tekmovalne kariere sporočil v družbi mlajših smučarskih kolegov iz ekipe za hitre discipline. Nazadnje je v svetovnem pokalu alpskih smučarjev tekmoval 17. decembra lani na smuku v Val Gardeni, ko je bil 42. Kot zadnja tekma pa bo v njegovem življenjepisu na spletni strani Mednarodne smučarske zveze fis.com vpisan nastop na smuku za evropski pokal v Kitzbühlu 18. januarja letos, ko je bil 18.

Januarja se je nato poškodoval na uradnem treningu v Kitzbühlu. Na svoji najljubši progi, Petelinjem grebenu, si je strgal sprednjo križno vez. Po rehabilitaciji pa se ni več vrnil na tekmovalne proge in se odločil, da bo povlekel črto po uspešno tekmovalno pot.

Šporn je bil del smukaške zasedbe, skupaj z Andrejem Jermanom in Rokom Perkom, ki je premikala in na novo vzpostavljala mejnike slovenskega moškega smuka. Prve in edine stopničke v svetovnem pokalu je osvojil z 2. mestom na prestižnem smuku v Kitzbühlu leta 2010, med prvo deseterico pa se je zavihtel 14-krat.

Kranjskogorčan se bo uradno od belih strmin in belega cirkusa poslovil na domačem hribu, 3. oziroma 4. marca, ko se bo karavana svetovnega pokala ustavila v Kranjski Gori na tradicionalnih veleslalomu in slalomu za Pokal Vitranc.