Čeprav je še pred slabim mesecem kazalo slabo, ima košarkarska Petrol Olimpija v 11. krogu lige ABA veliko priložnost. Če bi bila danes ob 20. uri na gostovanju v Zadru uspešna in bi Partizan ter FMP proti Cedeviti in Budućnosti klonila, bi po polovici jadranskega tekmovanja sami zasedali četrto mesto. To bi bil za zmaje velik uspeh, hkrati pa potrditev dobrega dela trenerja Gašperja Okorna, ki kljub številnim težavam s poškodbami in natrpanemu urniku izredno dobro krmari zeleno-belo barko.

»Kažemo napredek, a me skrbi to, da bolj ko se trudimo, bolj nas pestijo poškodbe. Proti Rosi Radom si je gleženj zvil še Bojan Radulović, a pričakujem, da bo proti Zadru stisnil zobe. Nam pa to otežuje delo na še tistem majhnem številu treningov, ki jih imamo na voljo. Na zadnjih treh tekmah sem bil kar zadovoljen z obrambo, saj smo tekmece zadržali pri okoli 70 točkah, napadalno pa imamo še rezerve,« je pred odhodom v Zadar ocenil Gašper Okorn, ki se dobro zaveda priložnosti. A naloga bo vse prej kot lahka. Olimpija je na zadnjih dveh gostovanjih pri tokratnem nasprotniku izgubila, moštvo trenerja Aramisa Naglića pa je v vzponu, saj je v zadnjih štirih krogih lige ABA doseglo tri uspehe in se pred domačimi navijači dobro upiralo tudi evroligaški Crveni zvezdi.

Toda v vzponu je tudi Olimpija, ki je v jadranskem tekmovanju zmagala trikrat zapored ter med tednom v Fibini ligi prvakov porazila tudi Roso Radom. Spodrsljaj si je privoščila le v državnem prvenstvu proti Rogaški, a jasno je, da si zaradi sistema tekmovanja, ko se v ligi za prvaka brišejo dosežki po prvem delu, s tem ne belijo glave. Čeprav Okorna dvigajoča se forma veseli, je svojim igralcem jasno zabičal, da z zmagama proti FMP in Rosi Radom niso naredili ničesar. »Zmagali so le na tekmah, na katerih so morali zmagati. Zaradi tega še niso osvojili olimpijske kolajne! Toliko že poznam to ekipo, da sem jim moral zadnja dva dni to stalno ponavljati. Hitro so namreč zadovoljni sami s seboj. Vseeno verjamem, da smo dovolj pametni in dozoreli, da smo te stvari razumeli.«

Liga ABA, 11. krog, danes ob 20. uri: Zadar – Olimpija, jutri ob 17. uri: Igokea – Mega B., ob 19. uri: Partizan – Cedevita, ob 21. uri: FMP – Budućnost, nedelja ob 17. uri: MZT – Mornar, ponedeljek ob 18. uri: Cibona – Crvena zvezda.