V Švico so že prispele Maruša Ferk, ki je bila ob odsotnosti poškodovane Ilke Štuhec edina slovenska predstavnica v Kanadi, ter Ana Bucik in Tina Robnik, ki bosta nastopili na petkovi kombinaciji. Na superveleslalomih bosta lahko startali dve Slovenki, poleg Ferkove še tista, ki bo imela boljši čas superveleslaloma na kombinaciji. Trenutno najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev, ki je na veleslalomski tekmi v Killingtonu z osmim mestom poskrbela za najboljši slovenski dosežek na uvodnih tekmah sezone, bo medtem trenirala v italijanski Alti Badii.

Smukaško-superveleslalomski začetek sezone se za slovensko žensko ekipo ni najbolje začel. Pri njej je bil primanjkljaj treninga hitrih disciplin zelo očiten v smuku, kjer je na obeh ostala brez točk, v superveleslalomu pa je z 29. mestom osvojila tolažilni dve točki.

V soboto moški veleslalom, v nedeljo slalom

V francoskem Val d'Iseru, četrtem prizorišču preizkušenj letošnjega svetovnega pokala za moške, bodo nastopili trije slovenski smučarji. Na sobotnem veleslalomu bosta z zelo dobro popotnico iz ameriškega Beaver Creeka nastopila Žan Kranjec in Štefan Hadalin, na nedeljskem slalomu pa se jima bo pridružil še Žan Grošelj, ki je v sredo nastopil na slalomski tekmi evropskega pokala na Švedskem, kjer je zasedel 21. mesto.