Priljubljeni Dragojević je pred kratkim napovedal, da bo 70. rojstni dan proslavil v družinskem krogu. Zaradi izjemnega interesa za njegov splitski koncert 15. decembra, za kateri so vstopnice razprodali v nekaj urah, se je odločil za dodaten koncert 16. decembra. Ob tem se je posvetoval z zdravniki, ker prestaja zahtevno zdravljenje karcinoma pljuč.

Oliver Dragojević se je rodil leta 1947 v Splitu, družina pa je živela v Veli luki na dalmatinskemu otoku Korčula. Ljubezen do glasbe je kazal kot petletnik, ko je od očeta dobil prve orglice, potem pa se je naučil igrati tudi klavir, klarinet in bas kitaro. V biografski knjigi Južnjačka utjeha, ki jo je o Dragojeviću leta 2006 napisal novinar Zlatko Gall, je povedal, da je bil peti otrok v družini ter da je dobil ime po Oliverju Twistu iz romana Charlesa Dickensa.

Biografska predstavlja Dragojevića kot osebo, ki je nagnjena k dobrim šalam, pogosto na robu provokacije. Kazal se je ne samo kot zvezdnik, temveč tudi kot oseba z veliko emocij, ki uživa v življenju. Med zdravljenjem pa najbolj pogreša ribolov v morju pri Korčuli, je izjavil za hrvaške medije po objavi svojega zdravstvenega stanja.

Dragojević napovedal večera čudovitih skladb, dobre zabave ob najboljši video in avdio produkciji

Poleg zagrebških filharmonikov, ki bodo igrali pod taktirko Dragojevićevega prijatelja in sodelavca Alana Bjelinskega, bodo na odru tudi pevski zbor Izbor in dolgoletna Oliverjeva spremljevalna skupina Dupini. Gosta bosta tudi Splitčana Gibonni in Tedi Spalato ter polovica dueta 2cellos, Stjepan Hauser.

Dragojević je napovedal večera čudovitih skladb, dobre zabave ob najboljši video in avdio produkciji. V Splitu pričakujejo, da bo njegov koncert večji "glasbeni triumf", kot so ocenili njegov nastop v pariški Olimpiji leta 2006, ko je uresničil eno od svojih sanj, saj je pel v dvorani, v kateri je nastopil eden od njegovih vzornikov Day Charles.