Pri zadnjem porazu proti San Antonio Spurs je Dragić v 28 minutah na parketu vknjižil osem točk, šest asistenc in štiri skoke. Na zadnjih petih tekmah je številka 7 pri Miamiju le enkrat obračun sklenila pri dvomestnem številu točk, kar zgovorno priča o tem, da je organizator igre Miamija padel v manjšo krizo. Ob tem se nadaljuje tudi tradicija pri delilcih pravice, ki Dragiću kljub njegovi agresivni igri in pogostih prodorih mnogokrat ne piskajo prekrškov, kar počasi načenja živce tudi trenerju Eriku Spoelstri.

Od 35 igralcev v ligi NBA, ki povprečno zberejo vsaj deset prodorov na tekmo, ima Slovenec sedmi najnižji odstotek dosojenih prekrškov. »Goran spusti glavo, spusti ramena in se agresivno poda proti obroču. Na poti dobi ogromno udarcev, a ob tem ne hlini prekrška. Pod košem mora zaradi kontaktov pogosto spreminjati način polaganja, le redko pa sodniki dosodijo prekršek. Nikakor mu s tem ne želim dati izgovora, a razumem njegovo frustracijo. Od njega zahtevam, da še naprej prodira, saj se ob tem naši ekipi dogajajo dobre stvari. Upam, da bodo s tem prišle tudi boljše sodniške odločitve in nekaj več prostih metov.«

Najbolj vroča ekipa ta hip je sicer Cleveland Cavaliers, ki je po slabem začetku sezone ujela ritem in nanizala že 13 zaporednih zmag, kar je klubski rekord. Ob začetnih težavah LeBrona Jamesa in soigralcev so številni strokovnjaki onkraj Atlantika le zamahnili z rokami in poudarjali, da jim je le dolgčas in da se bodo pravočasno prebudili. Imeli so še kako prav, ob tem pa gotovo ni zanemarljivo dejstvo, da trenutno igrajo brez poškodovanih Isiaha Thomasa, Derricka Rosa, Tristana Thompsona in Imana Shumperta. »Prišli smo do tega, da se vsak posameznik v moštvu počuti udobno v vlogi, ki jo ima. Veselimo se vsake tekme in v njej uživamo, kar je pogoj za dobre predstave in za osvajanje lovorik,« pravi Kyle Korver.