Kot je danes sporočila Mednarodna nogometna zveza Fifa, je žreb skupin poskrbel za dodatno zanimanje med navijači, tako da so prek spletne strani prejeli 1.318.109 zahtev.

Navijači so lahko zaprosili za posamezne tekme (z izjemo uvodne tekme mundiala in finala), prizorišča ali reprezentance. Če bo zanimanje za SP, ki bo od 14. junija do 14. julija 2018, večje od števila vstopnic, bodo organizatorji izvedli žreb. Drugi krog prodaje se bo sicer končal 31. januarja, po tem bo sledila prodaja po principu: kdor prej pride, prej melje. Vse vstopnice je moč kupiti le prek uradne spletne strani Fife.

Največ zahtevkov za vstopnice je prišlo iz Rusije, 34 odstotkov prijav pa je mednarodnih; največ iz Argentine, Peruja, Mehike, ZDA, Kolumbije, Brazilije, Maroka, Egipta, Kitajske in Poljske. Iz Fife so sporočili, da so organizatorji med prodajo prvega sklopa vstopnic, ki se je končala konec novembra, prodali 742.760 vstopnic. Največ prošenj za vstopnice je prišlo iz Rusije, veliko zahtev po dragocenem koščku papirja pa je takrat prišlo tudi iz ZDA, Brazilije, Nemčije in Kitajske.

Cene za mednarodne kupce vstopnic za mundial, ki bo v enajstih ruskih mestih, se začnejo pri 105 ameriških dolarjih, medtem ko lahko Rusi iste vstopnice kupijo že od 22 dolarjev naprej.