UŽIVAJTE V VEČNARODNOSTI VOJVODINE

Kulturno tradicijo in dediščino Vojvodine so obogatili vsi narodi tega kraja, ki so prinašali in ustvarjali svojo kulturo, a tudi sprejemali vplive drugih. V Vojvodini danes živi veliko narodnostnih skupnosti, ki govorijo šest jezikov. Muzeji hranijo zgodovino teh narodov, zato vam predlagamo, da začnete v Muzeju Vojvodine in Muzeju mesta Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo in nadaljujete v Narodnem muzeju v Zrenjaninu, v Galeriji naivne umetnosti v Kovačici in Ilijanumu v Šidu. Obiščite Sirmium v Sremski Mitrovici, če pa vas pot popelje še naprej, obiščite tudi trdnjavo v Baču ali Vršaški stolp v Vršcu. Spoznajte zgodovino Sremskih Karlovcev in pokusite karlovška vina.

PREŽIVITE ZIMO NA SALAŠIH

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma, kjer se lahko naučite, kako pripraviti katero izmed lokalnih jedi, se odpravite na vožnjo s fijakerjem ali uživate v vaškem okolju.

BODITE AKTIVNI IN SE SPROSTITE

Fruška gora – neizogibna za vse tiste, ki radi uživajo v aktivnem dopustu, pešpoteh, kolesarskih stezah. Je varuh bogate zgodovinske dediščine v 17 pravoslavnih samostanih. Izberite vinsko klet in pokusite bermet, sladko desertno vino. Uživajte v ponudbi hotela Premier Aqua in etno naselja Vrdniški stolp v Vrdniku.

www.vojvodinaonline.com

Turistična organizacija Srbije