Trojček zaporednih tekem v dvorani Tivoli bo Petrol Olimpija sklenila danes. V 7. krogu Fibine lige prvakov bo ob 20. uri gostila poljsko Roso Radom. Ljubljančani so petkovo tekmo proti Rogaški v državnem prvenstvu izgubili, a nato prišli do veliko pomembnejše zmage v nedeljo v ligi ABA, ko so na kolena spravili FMP. Grenak priokus je pustila poškodba stegenske mišice Talorja Battla, ki ga danes čakajo podrobni zdravniški pregledi. Po prvih ocenah naj bi bil z igrišč odsoten nekaj tednov.

V Fibini ligi prvakov Olimpija s tokratnim nasprotnikom zaseda zadnje mesto v skupini C s petimi porazi in le eno zmago. Ljubljančane v omenjenem tekmovanju po obračunu s poljskim moštvom čakata še domači tekmi s Strasbourgom in Banvitom, že v tem trenutku pa je jasno, da bo preboj v drugi krog zelo težko uresničljiv. A s tem si trener Gašper Okorn ne beli glave, saj je že pred začetkom sezone poudaril, da bosta prioriteti liga ABA in državno prvenstvo. »Bom povsem odkrit. Na Roso Radom se bomo pripravili po najboljših močeh, a tekmo bolj kot ne izkoristili za trening. Seveda z jasno željo, da pridemo do zmage. Ne bomo pa se igrali skrivalnic – z mislimi smo bolj kot ne že pri petkovem obračunu v ligi ABA proti Zadru,« je bil jasen Gašper Okorn. Njegove besede so glede na položaj Olimpije v jadranskem tekmovanju, kjer si po treh zaporednih zmagah s Partizanom in FMP delijo četrto mesto, logične. V prevodu pa po vsej verjetnosti pomenijo, da bo vloga Devina Oliverja, ki je po velikih bolečinah v zapestju proti FMP zaigral na lastno odgovornost, precej manjša in da bo prvič na parket stopil Jan Barbarič, ki večjih bolečin v kolenu ne čuti več.

Rosa Radom se je sicer v skupinski del Fibine lige prvakov prebila prek kvalifikacij, v poljskem prvenstvu pa trenutno zaseda skromno enajsto mesto. Čeprav je Olimpijin trener z mislimi že pri Zadru, pa se zaveda, da bi današnja zmaga njegovim igralcem pred petkovim gostovanjem v dvorani Krešimirja Ćosića vlila še dodatno samozavest. »Rose Radom nikakor ne podcenjujemo, saj si tega v tem tekmovanju ne smemo privoščiti proti nikomur. Zagotovo pa bomo nastopili povsem neobremenjeni. Igra poljskega moštva se vrti okoli obeh Američanov Kevina Punterja in Ryana Harrowa, Čeha Patrika Aude in domačina Michala Sokolowskega. Omenjeni četverici bomo posvetili največ pozornosti,« je zaključil Okorn.

Fibina liga prvakov, skupina C, 7. krog, danes ob 20. uri: Olimpija – Rosa Radom, ob 20.30: Strasbourg – Banvit, jutri ob 18.30: Estudiantes – Venezia, ob 20. uri: Bayreuth – AEK.