Ko je takrat še 19-letni Žan Mark Šiško pred manj kot letom dni iz Cibone prestopil v Ilirijo, ki je lani nastopala v 2. slovenski košarkarski ligi, so mnogi zavijali z očmi. Menili so, da je to za obetavnega mladeniča prevelik korak nazaj, a je trener Saša Dončić poudarjal, da je Ilirija natančno tisto, kar Šiško potrebuje. Kaže, da je imel še kako prav. Ljubljančan se je lahko namreč pri šišenskem klubu posvetil osebnemu napredku, sadove pa žanje v letošnji sezoni. Ilirija je v 8. krogu pripravila senzacijo, ko je v Kopru na kolena spravila vodilno Primorsko, glavno vlogo na parketu v dvorani Bonifika pa je imel ravno Žan Mark Šiško. Dvaindvajsetim točkam je dodal še devet skokov in pet asistenc, s statističnim indeksom 28 pa je postal Dnevnikov igralec kroga ter prevzel vodstvo tudi na skupni lestvici.

Ilirija sicer v letošnji sezoni prikazuje zelo dobre predstave in trenutno si s štirimi zmagami in tremi porazi deli peto mesto na lestvici s Šenčurjem. Če bo klub iz Šiške nadaljeval v podobnem tempu, se utegne dogoditi, da se uvrsti v ligo za prvaka, kar bi bila za trenerja Sašo Dončića nova velika zmaga. Ni bilo namreč malo tistih, ki so mu odsvetovali prevzem moštva, ki je bilo tedaj še v tretji ligi, a oče slovenskega reprezentanta Luke Dončića dokazuje, da je dober trener, ki tako v primeru Ilirije kot Šiška natančno ve, kaj dela.

V izboru Dnevnikovega igralca kroga je tokrat drugo mesto zasedel Američan v vrstah Hopsov Chauncey Collins, ki mu je pri zmagi proti Šentjurju uspela izjemna strelska predstava, saj je dosegel kar 35 točk. Na tretjem je pristal Blaž Mahkovic (zmaga Heliosa proti Šenčurju, 24 točk), četrtem Marko Jošilo (zmaga Krke proti Zlatorogu, 14 točk, devet skokov, pet asistenc), peto pa Rashun Davis (zmaga Rogaške proti Olimpiji, devet točk, deset asistenc in sedem skokov).