S porazom proti Meškovu so Celjani zapravili prvo zaključno žogico za osmino finala, svojo priložnost pa bodo iskali na zadnjih štirih tekmah, ko se bodo februarja 2018 pomerili s PSG, Kielcami, Aalborgom in Veszpremom, enak razpored ima tudi Meškov Brest. Pivovarji so v športni palači Victoria nastopili tudi s petimi rekonvalescenti (Žiga Mlakar, Jaka Malus, Branko Vujović, Gal Marguč, Borut Mačkovšek), pri gostiteljih pa je manjkal nekdanji igralec celjskega kluba Vid Poteko, ki si je na zadnjem treningu pred tekmo zlomil dlančno kost (enako poškodbo je pred mesecem staknil Mlakar), zato ga čaka nekajtedensko okrevanje, pod vprašajem pa je tudi njegov reprezentančni nastop na EP na Hrvaškem.

Po slabih desetih minutah tekme v Brestu je bil izid le nogometnih 2:1, po kar devetih izenačenjih v prvem polčasu pa je Meškov – čeprav so Celjani v tem delu igre zapravili vse tri sedemmetrovke (Jan Jurečič, Marguč, Malus) – na odmor odšel le z golom naskoka (15:14). Domači klub, ki je dobil ime po beloruskem rokometnem trenerju Anatoliju Meškovu, ki je umrl leta 1994, pred časom pa sta klub prevzela njegova sinova, si je odločilno prednost priigral po zadnjem izenačenju na 16:16 v 33. minuti. Slovenski prvaki so zapravili še četrto sedemmetrovko zapored (Daniel Dušebajev), nato so si privoščili desetminutni strelski post, v tem času pa si je Brest s štirimi zaporednimi goli priigral vodstvo z 20:16.

V nadaljevanju so se Celjani še nekajkrat približali na dva gola, nazadnje pri 22:24 sedem minut pred koncem, v končnici pa so jih Belorusi dokončno povozili in si z zmago priigrali tudi dve točki prednosti pred njimi. Poleg štirih zgrešenih »penalov« je goste pokopalo tudi 17 tehničnih napak, trener Branko Tamše pa je po tekmi dejal: »Vložek za obe ekipi je bil velik, toda vseeno ne vem, zakaj so bili moji igralci preveč živčni. Naredili so preveč napak in zgrešili preveč strelov ter niso uspeli izpeljati svoje igre skozi celotno tekmo. Za to smo si sami krivi, vseeno smo imeli skoraj 50 minut možnost za zmago, vendar je znal Meškov vse naše slabosti izkoristiti v svoj prid. Kljub porazu osmina finala še ni izgubljena, bo pa zdaj pot do nje precej težja.«

Skupina B, 10. krog: Flensburg – Kiel 30:33 (15:16), Meškov Brest – Celje PL 29:24 (15:14), PSG – Aalborg 31:28 (16:14), Veszprem – Kielce 31:26 (15:15).

Polom in konec sanj o Evropi

Gorenje je proti Skjernu doživelo polom (20:35), vseeno pa je bilo še v igri za eno izmed prvih dveh mest v skupini C, ki peljeta v dodatne boje za osmino finala. Velenjčani so na Danskem že pred koncem prvega polčasa zaostajali za deset (7:17) in že takrat je bilo jasno, da je njihova usoda odvisna od razpleta zadnje tekme Elverum – Ademar Leon, ki se je na Norveškem začela uro kasneje kot tista v Herningu, kamor se je Skjern le za to tekmo preselil zaradi večje dvorane, kot jo ima doma.

Za drugo mesto v skupini C in dodatni tekmi v Evropi je Gorenje potrebovalo zmago Elveruma ali vsaj remi, toda razpletlo se je po najslabšem možnem scenariju za slovenske podprvake. Španci so zmagali s 30:25 in se po številu točk izenačili z Gorenjem, a je Ademar Leon uspešnejši v seštevku obeh tekem s Slovenci (poraz v gosteh z 22:23, zmaga doma z 28:24), zato bo za uvrstitev med 16 najboljših klubov v Evropi igral z Montpellierom.

Skupina C, 10. (zadnji) krog: Kadetten – Dinamo Bukarešta 27:25 (14:14), Skjern – Gorenje 35:20 (18:9), Elverum – Ademar Leon 25:30 (13:13).