Ob osnovni šoli v Križah je travnik, ki do zdaj ni predstavljal posebne vrednosti. Toda v prihodnje bo dobil novo podlago in vsebino: na njem bo v sklopu športnega parka tudi nogometno igrišče z umetno travo. To bo tudi edini nogometni objekt v občini. Slednja je »kriva«, da je leta 1999 na mestu, kjer je bil do tedaj nogometni stadion, zrasla šola.

Odkupi zemljišč za športni park, v katerem bo dobil svoj dom tudi Nogometni klub Tržič 2012, so v tem mesecu že stekli. Do zdaj so bili člani namreč dolga leta športni brezdomci brez ustreznih pogojev za vadbo, kljub temu da je v klubu nekaj 100 otrok, ki bi radi brcali žogo. Nogometni klub Tržič, ki je takrat domoval na igrišču, na katerem so zgradili šolo, je po sporu z občino sicer prejel 250.000 evrov odškodnine, z denarjem pa je bolj ali manj stalno »gospodaril« takratni predsednik kluba Iztok Hohnjec. Klub s tem imenom še danes obstaja, a nima več dejavnosti. Še leta 2012 je imel na računu 190.000 evrov sredstev, na vprašanje, kdaj bo odškodnina dejansko namenjena za tržiški nogomet, pa je tedaj Hohnjec za Dnevnik dejal, da je »denar v njegovem žepu«. Župan Borut Sajovic odvzem igrišča v času župana Pavla Ruparja ocenjuje kot nepremišljeno potezo, takrat izplačana odškodnina pa se ni vrnila v tržiški nogomet. Primeren prostor za igrišče je občina iskala od Podljubelja do Tržiča in okolice in ga končno našla v Križah.

Govorice o podžupanovem zetu

V Tržiču so pred petimi leti ustanovili nov klub NK Tržič 21012, občina pa zdaj začenja uresničevati svoje obljube o novem igrišču in športnem parku v Križah. A v Tržiču se že pojavljajo govorice, da naj bi z odkupom zemljišč najbolj obogatel prav podžupanov zet. Tržiški župan Borut Sajovic na očitke, da občina odkupuje zemljišča od oseb, povezanih z občinsko oblastjo, odgovarja, da so se »načrti sprejemali leta 2009, ko podžupan Dušan Bodlaj še ni vedel, kdo bo njegov zet, še manj pa je on sam vedel, da bo postal leta 2014 podžupan«. Cena zemljišč pa je primerljiva z odkupi pred leti v Križah in nedavno v bližnjih Sebenjah.

Občina bo za zemljišča v Križah letos namenila okoli 260.000 evrov, prav toliko tudi v naslednjem letu. Pri uresničevanju načrtov pa računajo tudi na druge vire, pogovarjajo se z Nogometno zvezo Slovenije in Fundacijo za šport. V sklopu športnega parka načrtujejo tudi atletsko stezo, nove športne površine pa bodo namenjene tudi učencem osnovne šole.