Na vrhu smuka sta bili dve specialistki za veleslalomske zavoje. Le 13 stotink sekunde je bila na drugem mestu počasnejša Nemka Viktoria Rebensburg, ki je zmagala na obeh veleslalomih na začetku sezone v Söldnu in Killingtonu. Boj za tretje mesto je dobila Švicarka Michelle Gisin, ki se je na stopničke pognala s startno številko 27.

Na progo se je pognala tudi rekorderka po številu zmag v Lake Louisu Američanka Lindsey Vonn,Z zaostankom 93 stotink sekunde je osvojila zanjo skromno 12. mesto. Povratnici po poškodbah Švicarka Lara Gut in Avstrija Anna Veith sta si razdelili 15. mesto (+1,10).

Edina slovenska predstavnica v Kanadi Maruša Ferk je bila tudi tokrat prepočasna za preboj med najhitrejšo trideseterico, ki dobi točke za svetovni pokal. V petek je z zaostankom 4,45 sekunde končala na 45. mestu, tokrat je nastopila s številko 40 in je ob prihodu v cilj zaostala 3,15 sekunde, kar je bilo na smuku majhnih razlik, v eni sekundi se je po zmagovalki zvrstilo 12 tekmovalk, dovolj za 45. mesto na lestvici od 48 uvrščenih.

Pri moških najhitrejši Svindal

Norvežan Aksel Lund Svindal je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku. Le 15 stotink sekunde je bil na drugem mestu počasnejši Švicar Beat Feuz za tretje smukaške stopničke na tem prizorišču. Za manjše presenečenje je s tretjim mestom poskrbel Nemec Thomas Dressen (+0,49) za krstne stopničke v svetovnem pokalu.

Slovenska smukaška ekipa je prvič onstran Atlantika ostala praznih rok, saj se nihče od slovenskega smukaškega kvinteta ni uvrstil med dobitnike točk. Brez točk sta ostala tudi Boštjan Kline in Martin Čater, ki sta se na zadnjih treh tekmah vsakič uvrstila v prvo trideseterico.

Najboljši slovenski smukač Kline, ki je letos februarja na smuku v Kvitfjellu osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, onstran Atlantika še ni našel pravih smukaških občutkov. S startno številko 15 ob prihodu v cilj ni prehitel nobenega od tekmovalcev. Zaostanek 3,07 sekunde (48.) je bil prevelik za odmevnejši dosežek in za točke. Tudi Martinu Čatru, ki je bil hitrejši za 17 stotink sekunde od Klineta, se vožnja ni posrečila, saj je ostal na 45. mestu daleč od točk. Za Čatrom je šel na progo Klemen Kosi (+2,61), ki je bil od Slovencev z 38. mestom najbližje točkam. Te je zgrešil za 52 stotink sekunde. Na startu sta bila tudi Miha Hrobat (+4,16; 63.) in Tilen Debelak (+4,44; 64.).