Potem ko so članice Slovenskega mednarodnega združenja žensk Sila-IWCL svoj dobrodelni bazar Sila lani z Gospodarskega razstavišča preselile v dvorane Grand hotela Union, letos ostajajo v mestnem središču. Tokratna 24. izvedba bazarja Sila bo v prostorih hotela na Miklošičevi cesti v nedeljo, 3. decembra, med 10. in 16. uro.

Tudi letos članice združenja skupaj s predstavniki tujih veleposlaništev v Sloveniji pripravljajo bazar izdelkov z vsega sveta, sprehod med stojnicami pa bodo popestrile s kulinaričnimi doživetji oddaljenih kultur in spoznavanjem tujih glasbeno-plesnih izročil, ki se bodo na odru zvrstila v okviru kulturnega programa. Kulturno pestrost bo na letošnjem bazarju z izdelki predstavilo 36 držav, medtem ko bodo predstavniki iz 16 držav brbončice obiskovalcev dražili s kulinaričnimi posebnostmi. »Ker je nedelja družinski dan, smo v sodelovanju z Malo ulico pripravili tudi kotiček za otroke,« ob tem napovedujejo članice združenja.

»Več kot 1000 obiskovalcev vsako leto prepozna naš dobrodelni namen in z nakupom unikatnih etnoizdelkov z vseh celin podpre naše prizadevanje, da pomagamo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo,« so z dosedanjim razvojem bazarja zadovoljne članice združenja Sila, ki si dober obisk obetajo tudi na letošnjo prvo decembrsko nedeljo, prav tako tudi letos ostajajo zveste dobrodelni noti bazarja. Skupaj z veleposlaniki sodelujočih držav so namreč sklenile, da letošnji izkupiček bazarja namenijo otrokom, ki trpijo zaradi težkih bolezenskih stanj ali zelo slabih življenjskih razmer. Z denarjem bodo podprle projekte Društva za avtistične otroke Školjka, Inštituta za avtistične in sorodne motnje, Inštituta za zaščito otrok Lunina vila in društva Beli obroč Slovenije. žir