Ljubljana je mesto, kjer lahko vsak najde zabavo po svojem okusu. Best Nightlife in Ljubljana 2018 je potekal na spletni strani mednarodnih mestnih vodičev In Your Pocket od 15. oktobra do 15. novembra, za svoja najljubša prizorišča v mestu pa je glasovalo 10.000 ljudi.

Najboljši bari v prestolnici je Žmauc, najboljši klub pa K4

Najboljši bar v Ljubljani je tako Žmauc (Od Žmauca sosed pa ud brata prjatu), sledita mu Centralna postaja in Lepa žoga. Najboljši »lounge bar« je Kavarna Rog, ki ji sledita As Aperitivo in Sputnik. Najboljši vinski bar je Dvorni bar, za katerim sta se uvrstila Šuklje Wine Bar in Movia.

V kategoriji najboljšega kluba je slavil Klub K4, za njim pa Cirkus in Cvetličarna. Najboljši pub v Ljubljani je po ocenah obiskovalcev Pivnica Union, drugo in tretje mesto zasedata Cutty Sark in Sax Pub.

Gala hala na Metelkovi kot najboljši alternativni prostor, po polnočni prigrizek v Olimpija burek

Glasovalci predlagajo, naj se turisti in domačini ob večerih odpravijo tudi v Biljardno hišo, Kolosej in Klub 300. Najboljše alternativno prizorišče je Gala hala, ki ji sledita Tiffany in Channel Zero. Najboljše prizorišče »žive glasbe« pa je Kino Šiška, za njim Cvetličarna ter Orto bar.

Najboljši prigrizek pa ponoči nudijo Olimpija burek, Nobel burek in Hot Horse.