Bahtiyar Duysak je v intervjuju za spletni medij TechCrunch pojasnil, da o deaktivaciji računa predsednika ZDA Donalda Trumpa predhodno ni razmišljal, ampak se je zgodila kot »posledica serije naključij«, ki so se mu pripetila na njegov zadnji delovni dan pri podjetju Twitter.

Kot je povedal, je Trumpov uporabniški račun tisti dan nekdo prijavil, sam pa se je odločil prijavo posredovati naprej. »Nikoli si nisem mislil, da bo račun dejansko deaktiviran,« je dejal. Šele čez nekaj ur, ko je s svojim zadnjim delovnim dnem že zaključil, ga je poklicala znanka in ga pričela spraševati o njegovi povezavi s Trumpovim računom na Twitterju. Takrat je pogledal, kaj se dogaja v novicah in spoznal, kaj je storil.

Spregovoril, saj si želi nadaljevati z običajnim življenjem

»Na milijone ljudi je zunaj, ki bi radi ukrepali zoper njega, v mojem primeru pa je bilo dejanje le naključno,« je pojasnil in poudaril, da je bila poteza »napaka« in da ni storil ničesar nezakonitega. »Nikomur nisem vdrl v sistem, nisem naredil ničesar, za kar nisem imel pooblastil,« je razložil. Mnogi so njegovo dejanje sicer dojeli kot herojsko, sam pa tega ne čuti.

Pojasnil je, da se je odločil spregovoriti, saj želi le nadaljevati s svojim običajnim življenjem. Iskalo ga je namreč že veliko novinarjev z različnih medijev, ki so kontaktirali tudi njegove prijatelje. »Ne želim bežati pred mediji. Želim govoriti s svojimi sosedi in prijatelji. Na družbenih omrežjih sem moral izbrisati na stotine prijateljev in veliko slik, saj so nas zalezovali novinarji. Želim si le nadaljevati običajno življenje,« je dodal.

Pri Twitterju vpletenosti Duysaka do včeraj še niso potrdili, so pa sporočili, da sprejemajo korake, da se podoben »incident« ne bo več ponovil.