Ustanoviteljica iniciative za celjsko bolnišnico Irenca Pustovrh je vlado pozvala, naj ne ruši vodstva bolnišnice, ker bi to lahko pripeljalo do rušenja celotne strukture bolnišnice. Dejala je, da si ne želijo kaosa v bolnišnici, ki dela dobro.

Od vlade Pustovrhova pričakuje, da bo razumela civilni pritisk in da bo še enkrat razmislila, ali je smiselno rušiti nekaj, kar dela dobro in postavljati nekaj, za kar ne vemo, ali bo delalo dobro, kot je dejala.

Strokovni direktor celjske bolnišnice Franci Vindišar meni, da gre pri razrešitvi direktorja za poskus politične destabilizacije bolnišnice. »Predlagana zamenjava poslovnega direktorja je že in bo v prihodnosti, če bo do te razrešitve dejansko prišlo, povzročila nestabilno delovanje bolnišnice,« je dejal.

Strokovni svet bolnišnice je sicer napovedal, da bo v celoti odstopil, bolnišnični sindikat pa je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko v decembru, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda bolnišnice o razrešitvi Ferjanca.

Za ustanovitev civilne iniciative so se po besedah Pustovrhove, ki v celjski bolnišnici dela več kot 30 let, odločili, ker imajo celjsko bolnišnico radi. »Nekateri z njo dihamo in živimo že desetletja in smo že nekoliko utrujeni od bojev z mlini na veter, drugi vanjo šele vstopajo polni elana in z željo, da bi jo gradili in razvijali naprej ter ob tem strokovno, poklicno in osebnostno rasli tudi sami,« je dejala.