Potem ko so v zadnjih dveh sezonah veljali za lepo presenečenje, košarkarjem Crvene zvezde v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Beograjski klub je le z dvema zmagama in sedmimi porazi, od tega petimi zaporednimi, na dnu evroligaške lestvice. Po odhodu trenerja Dejana Radonjića in velikega števila igralcev v poletnem prestopnem roku je bilo jasno, da bo beograjski klub potreboval čas, da se znova postavi na noge, a so tako vodstvo kluba kot navijači upali, da bo položaj po devetih krogih vseeno boljši. Rdeče-beli tako na domačih tekmah nimajo več tako bučne podpore, kot so jo imeli v preteklih letih, kar za igralce gotovo ni spodbudno. Za nameček jih znova čaka izjemno težko delo, saj v 10. krogu gostujejo pri enem glavnih kandidatov za končno zmago v letošnji sezoni – Realu Madrid.

V španski prestolnici dirigentsko palico v letošnji sezoni v rokah drži Luka Dončić, ki prikazuje izjemne predstave in je prvi strelec ter najučinkovitejši posameznik tekmovanja, a ob vseh poškodbah kraljevega kluba vseeno ne more sam držati na vrhu lestvice. Tokratni obračun bo za 18-letnega Ljubljančana še nekoliko bolj poseben, saj svoje naklonjenosti do Crvene zvezde, za katero navija od malih nog, nikoli ni skrival. V Madridu so se sicer v teh dneh znova pojavile govorice, da bo v prihodnji sezoni v belem dresu gotovo nastopal slovenski reprezentant Klemen Prepelič. To je poročal tamkajšnji športni časopis Marca, ki je kot vir navedel nekoga iz vrha kluba, a njegovega imena ni izdal. Vodilni pri Realu Madrid naj bi bili navdušeni nad njegovo predstavo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ko je Španiji v Burgosu nasul 27 točk, hkrati pa so lahko videli tudi fizično dominanco Gašperja Vidmarja, ki je ostal v kombinacijah za poletni prihod v klub.

Današnji dan bo poseben za Zorana Dragića, ki se bo v dresu Anadoluja Efesa pomeril proti nekdanjemu delodajalcu Milanu, ki ga je na začetku letošnje sezone postavil na stranski tir. Slovenskemu reprezentantu motiva nikakor ne bo manjkalo, hkrati pa je v dobrem tednu dni, odkar je prispel v Carigrad, v večini že osvojil sistem ter napadalne in obrambne akcije trenerja Velimirja Perasovića.

Evroliga, 10. krog, danes ob 18. uri: Himki – Bamberg, ob 18.30: Anadolu Efes – Milano, ob 20.05: Maccabi – Žalgiris, ob 20.30: Valencia – Olympiacos, Baskonia – Fenerbahče, jutri ob 18. uri: CSKA – Barcelona, ob 20. uri: Panathinaikos – Unicaja, ob 21. uri: Real Madrid – Crvena zvezda.