Mojo trditev, da je Pahor mlačen predsednik in brez avtoritete (po lastni izjavi Pahorja), Drašček izpodbija z zapisom: »Zagovarjam njegovo umirjeno nemilitantno politiko.« Ja kateri politik v Evropi pa hujska k vojni? Pa še biser trditve Draščka: »Borut ima dobre svetovalce za vsa področja.« Ima pa Drašček dobre zveze, da vse to ve in predsednika države naslavlja kar z imenom.

Posvetimo se tudi malo njegovim dobrim svetovalcem, če že sam predsednik države nima dovolj svojega mnenja. So mu ti dobri ljudje svetovali, da se fotografira, kako kotalka v svečani obleki s kravato in šopkom rož, kako v podobni obleki, toda brez šopka, saj mora držati veslo, supa na Bledu, kako se kot otrok driča po ograji stopnišča, kako…? V tem primeru dolgujem opravičilo Borutu Pahorju, saj sem do zdaj mislil, da mu gre na otročje. Čeprav je pod vrhovnim poveljnikom Slovenske vojske (Pahorjem) prišlo do njene neverjetne slabitve, in to javno z besedami pove sam vrhovni poveljnik, ga Drašček zagovarja tako, da našteva vse bivše predsednike države za sokrivce.

Žal Drašček ni opazil, da se je njegov izvoljenec tudi sam posipal s pepelom in obljubil spremembo svojega predsednikovanja. Če bo to res, bodo pač smetiščni zabojniki bolj polni. Jaz bi bil zelo zadovoljen z repliko, s katero bi ovrgel vsaj argumentirane dokaze o nesposobnosti Pahorja, ki so bila našteta v pismu slovenskih pisateljev. Namesto tega pa Drašček reklamira vrhniški odlični »vinotoč tudi za težje primere«. Mogoče se enkrat res dobiva v tem vinotoču, da vidiva, kdo od naju je težji primer.

Toni Jurjec, Brezovica pri Ljubljani