Gostišče na Polževem je odprto vse leto in poleg redne gostinske ponudbe za večje skupine na svoj hribček vabi tudi pohodnike in smučarje začetnike ter sankače.

Dobrodošli predvsem družine in smučarji začetniki

»Letos bo smučišče na Polževem odprto samo za sankanje in šolo smučanja na mali vrvni vlečnici, ki jo izvaja Mini šport. Velike vlečnice zaradi zelo drage obnove ne bo. V veselje vseh smučarjev skakalcev pa se bo začela gradnja kompleksa skakalnic. Po obljubah občine naj bi prihodnje leto uredili tudi vlečnico in poligone za otroke. Dogovarjamo pa se, da bi v primeru, če bi primanjkovalo naravnega snega, zasnežili še sankališče,« je dejal Janez Erjavec iz gostišča na Polževem, ki skrbi tudi za delovanje smučišča in sankališča.

Vsako leto je priljubljeno manjše smučišče in sankališče obiskalo kar dvajset šol iz Ljubljane in njene okolice. V okviru šolskih športnih dnevov ali izobraževanja so učitelji pripeljali male športnike sankat ali na prvo smučarsko preizkušnjo. Žal je usoda vlečnice za zdaj neznana, izpad prihodkov pa bo za Polževo zelo visok, saj jih je na sezono, ko je obratovala vlečnica, obiskalo kar 8000 smučarjev. Dnevno so imeli ob sončnih nedeljah po 500 smučarjev in 200 otrok v šoli smučanja.

»Športni klub Polževo in hotel Polževo sta v desetih letih vložila v ta turistični projekt že 150.000 evrov, pa ni bilo pravega posluha za pomoč, trenutno pa se le v obljubah občine kaže boljša prihodnost,« je razočaran nad odgovornimi za lokalni turizem in razvoj povedal Janez Erjavec.

Za vse ljubitelje snega in manjših snežnih vragolij je razveseljiv podatek, da sankanje na Polževem bo, in to takoj ob prvi pošiljki snega, prav tako bo ob sankališču obratovala brunarica.