»Odkar je Neymar odšel, smo spremenili način igre. Res je, v napadu imamo sedaj manj izbire, a smo zato bolje organizirani v obrambi, prav tako pa lahko vezisti igrajo mirneje in bolj uravnoteženo,« je v pogovoru za revijo Kicker razkril Messi.

Argentinski nogometaš se ne moti, saj mu pritrjuje tudi statistika. Barcelona je v letošnji sezoni pod vodstvom trenerja Ernesta Valverdeja na 19 tekmah namreč prejel vsega šest zadetkov. Zanemarljivo ni niti, da so svojo mrežo nedotaknjeno ohranili na kar 13 tekmah. »Sedaj smo v obrambi močnejši,« je zatrdil 30-letnik in se ozrl tudi v nadaljevanje sezone, v kateri je eden od ciljev Barcelone nedvomno zmaga v ligi prvakov.

Po besedah Messija utegnejo biti njihovi največji tekmeci za lovoriko Bayern München, Paris St. Germain in Manchester City, a obenem ne želi odpisati niti madridskega Reala. »Manchester City in Paris St. Germain sta bila doslej med najbolj prepričljivimi. A sezona se je šele dobro začela. Nikoli ne bi odpisal Reala. Četudi mu trenutno ne gre, premore kakovost in izkušnje. Slaba forma Madridčanov je le začasna. Ni prvič, da vidimo moštvo, kot je Real, v takšnem položaju. Na koncu se bodo zagotovo borili za prav vse naslove. Vselej je tako,« je še sklenil Messi.