Jake Guentzel je 64 sekund pred koncem s svojim drugim zadetkom večera zadel za podaljšek, kapetan Crosby pa je po slabih dveh minutah dodatne igre odločil tekmo v prid domače ekipe. Tako Guentzel kot Crosby sta tekmo končala s po tremi točkami, Pingvini pa so zdaj zmagali še drugič zapored, potem ko so nanizali tri zaporedne poraze.

»V več pogledih je bila to naša najboljša predstava sezone,« je po tekmi dejal trener dvakratnih zaporednih branilcev naslova, Mike Sullivan.

Vodilna ekipa metropolitanske skupine New Jersey Devils je doma z 2:3 klonila proti Florida Panthers, a zadržala prvo mesto. Vratar panterjev Roberto Luongo se je pridružil ekskluzivnemu klubu in postal šele drugi vratar v NHL, ki je z dvema različnima ekipama v prvenstvu dosegel vsaj 200 zmag. Tokrat je zbral 23 obramb in osvojil svojo 200. zmago v dresu Floride. Že prej ima 252 zmag z Vancouvrom. Doslej je takšen dosežek uspel le še Patricku Royju, ki je zbral 289 zmag z Montrealom in 262 zmag s Coloradom.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri Detroitu.