Celjski vratar Metod Jurhar je z obrambami proti Mariboru prepričal Dnevnikovo žirijo v glasovanju za najboljšega nogometaša 17. kroga in prvič v karieri ugnal vso konkurenco. Jurhar je pri devetnajstih letih eden najobetavnejših slovenskih vratarjev v svoji generaciji, kar potrjuje v letošnji sezoni, ko je prvič dobil priložnost med člani.

Mladi celjski vratar se je uveljavil pod vodstvom trenerja Dušana Kosiča, ki je na začetku sezone zamenjal Tomaža Petroviča. V prvi ligi je na igrišču prebil dobrih tisoč minut, glede na trenutno formo pa bo najverjetneje ostal celjska številka ena vsaj do konca jesenskega dela prvenstva. Jurhar je med najzaslužnejšimi za štiri zaporedne celjske zmage, nekaj minut po slavju nad Mariborom pa je dejal, da se še ne zaveda, kako močno ekipo je Celjanom uspelo spraviti na kolena. »Maribor nastopa v ligi prvakov, zato je zmaga na štajerskem derbiju dobra popotnica za nadaljnje delo. V zadnjem času uspešno igramo, do konca jeseni pa nas čakata še izziva v Krškem in Ljubljani,« je povedal Metod Jurhar, ki je že ob spoznavanju z nogometno žogo stopil med vratnici. Njegovi vzorniki so Jan Oblak, Iker Casillas, Gianluigi Buffon in David de Gea, izzive pa zna poiskati tudi zunaj nogometnih igrišč. Na začetku meseca je skupaj s soigralci v celjskem domu sodeloval na modnih navdihih, kjer se je preizkusil kot maneken.

V prvi ligi še vedno odmeva sporna odločitev sodnika Roberta Ponisa, ki je med prerivanjem z rdečim kartonom kaznoval Alena Krcića (Triglav). Jure Balkovec (Domžale) je že dan po tekmi povedal, da ga je Krcić štirikrat boksnil v rebra, odzvali pa so se tudi v Kranju in napovedali pritožbo. V klubu so zapisali, da je bil Triglav proti Domžalam oškodovan vsaj še v treh primerih, ob koncu pa so dodali, se je sodnik Ponis neprimerno obnašal do igralcev, saj jih je »z žaljivkami poniževal vso tekmo«.