V petkovem prvem dvoboju je Goffin premagal Pouilla s 7:5, 6:3 in 6:1, v drugem pa je bil Tsonga boljši od Darcisa s 6:3, 6:2 in 6:1. V soboto sta Richard Gasquet in Pierre-Hugues Herbert v igri dvojic s 6:1, 3:6, 7:6 (2) in 6:4 po dobrih treh urah premagala Rubena Bemelmansa in Jorisa de Looreja.

Goffin je prvi današnji posamični dvoboj dobil, s 7:6 (5), 6:3 in 2:6 je bil boljši od Jo-Wilfrieda Tsongaja, s tem pa je izsilil še peti dvoboj vikenda. V tem je bil Pouille enostavno predober nasprotnik, za uspeh in dobljene tri nize je potreboval nekaj več kot uro in pol.

»Ne najdem besed, čustva so premočna. Končno smo ga osvojili. Po 16 letih. Zelo sem vesel. Ko je Jo-Wilfried izgubil, se je v moji glavi mešalo. Dopovedoval sem si, da moram igrati svojo igro. Ne vem, kako bi sploh opisal tekmo,« je takoj po tekmi povedal Pouille, sicer 18. igralec sveta.

Francija je Davisov pokal osvojila desetič. Belgija doslej še nikoli ni osvojila najbolj prestižnega reprezentančnega tekmovanja na svetu; vse svoje finalne obračune je izgubila.