Tako Antonio Conte kot Jürgen Klopp sta začela previdno, a položaj na lestvici dosedanjega poteka angleškega prvenstva je velel bolj napadalno igro na zmago, kar so navijači na Anfieldu v nadaljevanju tudi dobili. Prva nevarnejša priložnost je pripadla gostom iz Londona, ko je Marcos Alonso s polrazdalje izvedel prosti strel. Z levico je v 32. minuti žogo dobro zavrtinčil čez živi zid, a bil premalo natančen.

Osem minut kasneje je razpoloženi Mohamed Salah pokazal svojo spretnost in hitrost, ko se je po prejemu žoge na robu kazenskega prostora obrnil ob branilcu Garyju Cahillu, se potegnil proti sredini in sprožil močan strel, ki je na srečo modrih švignil mimo desne vratnice. Thibaut Courtoisa je že bil premagan.

Kljub tej imenitni priložnosti je prvi strel v okvir domačih prišel šele v deseti minuti drugega polčasa, poizkušal je vezist Jordan Henderson. Pet minut kasneje je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru Liverpoolčanov. Mladi branilec Joe Gomez je z napako ob izbijanju podaje v osrčje obrambe presenetil tudi Alvara Morato. Španski napadalec bi sicer najverjetneje brez težav zadel.

Razburljivih zaključnih trideset minut

Sledilo je obdobje, ko so na plin stopili igralci v rdečem, že tri minute kasneje se je na drugi strani v priložnosti znašel Daniel Sturridge, čigar strel je v zadnjem trenutku požrtvovalno blokiral Cesar Azpilicueta. A dve minuti zatem je nato obramba Londončanov vendarle klonila. Po kombinatorni akciji in z nekaj sreče se je z žogo pred belgijskim vratarjem znašel Salah, ki mu ni bilo težko zadeti. 25-letni Egipčan se zadetka ni veselil, saj je zabil nekdanjemu klubu. To je bil sicer že njegov deseti premierligaški zadetek in že kar petnajsti v letošnji sezoni.

Igra se je posledično razživela, vrstile so se priložnosti, najbolj obetavno je v 81. minuti zastreljal Marcos Alonso, ki je imel na levici izenačenje, a je njegov vole zletel krepko čez vrata Liverpoola. Strateg modrih Conte je pred tem igro že popestril z ofenzivnima Cescom Fabregasom in Pedrom, kasneje pa je remi lovil še z Willianom, ki mu je podal že vidno iztrošen Eden Hazard.

Brazilec je upravičil zaupanje, saj je zadel že v prvem napadu po vstopu. S kakšnih petnajstih metrov je z lobiranim strelom presenetil domačega vratarja Simona Mignoleta. Žoga je stresla zgornji desni kot. Londončani so bili v naletu, krenili po morebiten zmagovalni zadetek, a ostalo je premalo časa. Contejeva pretirana previdnost se je izkazala za napako.