Peter Prevc se je tokrat, tako kot Damjan, izkazal v finskem Kuusamu, kjer bo v nedeljo še posamična tekma, na kateri bo nastopilo šest slovenskih skakalcev, poleg omenjene dvojice še Lanišek, Semenič, Tilen Bartol in Robert Kranjec. V petkovih kvalifikacijah je izpadel le Jurij Tepeš.

»Pokazalo se je, da je raven skokov ta trenutek zelo visoka. Reprezentance imajo po štiri vrhunske skakalce. Mi imamo ta trenutek samo dva in to je tista razlika, ki se dela v točkovanju. S petim mestom sem zadovoljen. Poljakom sem se že zahvalil že na trenerski tribuni in to je to za današnjo tekmo. Veseli me, da se je Jernej vrnil, lepo je skakal že od začetka v Ruki. Peter dela še malenkostne napake, a jutri je nova tekma. Videli smo, kako je vse izenačeno, tako da bo borba,« je ocenil slovenski selektor Goran Janus.

Poljska je že v prvi izmenjavi uvodne serije ostala brez točk, ker je bil zaradi neustrezne opreme diskvalificiran Piotr Žyla. Kljub temu je bila Slovenija po skoku Semeniča (118 m) šele šesta, vodili so Nemci pred Norvežani. Lanišek je v drugi izmenjavi skočil le 111 m in Slovenija je nenadejano na šestem mestu za petouvrščeno Švico zaostajala že za 20 točk, Poljaki pa so zgolj z enim veljavnim skokom Dawida Kubackega (133,5 m) zaostajali za 63 točk.

Šele Damjan je Sloveniji prinesel nekaj upanja s 132 m in ekipo za 5,3 točke povedel pred Švico na peto mesto. Norveška je imela na čelu pred Nemčijo že skoraj 30 točk prednosti. Poljaki so po Macieju Kotu (135,5) že prišli na osmo mesto. Prevc je za Slovenijo serijo zaključil s 135,5 m in kljub 130 m štirikratnega olimpijskega zmagovalca Simona Ammanna prednost pred Švico povečal na 19,3 točke. Norveška je prepričljivo vodila po prvi izmenjavi finalne serije (578,7 točke) pred Nemčijo (552,8), Japonsko (541,1), Avstrijo (523,5) in petouvrščeno Slovenijo (482,8), Poljaki so bili sedmi (414,2).

Po Semeničevem 120,5 m dolgem finalnem skoku je prednost Slovenije pred Švico padla na zgolj 0,8 točke, le desetinko večja pa je bila po merjenju naslednje dolžine Laniška (125 m). Norveška je imela že po petih skokih več točk kot tedaj Slovenija, ter obenem 50 več od drugouvrščene Japonske. Damjan je v predzadnji seriji pristal pri kar 139 m in Švica, s katero je Slovenija nepričakovano dolgo bila dvoboj za peto mesto, je zaostala že za skoraj 50 točk. Poljska se je prebila na šesto mesto, vendar s skoraj 30 točkami zaostanka za Slovenijo. Prevc (133 m) sicer ni dobil neposrednega dvoboja z najboljšim Poljakom Kamilom Stochom (138 m), vendar je s skoki, ki so spominjali na stare, zmagovite čase, ohranil veliko prednost pred Poljsko.

Prevc je v petek poletel 144 m in se približal rekordu skakalnice, ki ga je v zaključku ekipne tekme popravil Avstrijec Stefan Kraft s 147,5 m. Njegova reprezentanca je končala na četrtem mestu med 12 ekipami, Norvežani pa so v olimpijski zimi po Wisli dobili še drugo ekipno tekmo.

V poskusni seriji pred tekmo je slovenski četverici kazalo precej bolje; Semenič, Prevc in Damjan so se razvrstili med sedmim in devetim mestom, med njimi pa je bilo 0,9 točke razlike. Lanišek je bil 23.