Egiptovska vojska je po krvavem napadu izvedla letalske napade na skrivališča domnevnih teroristov na Sinajskem polotoku. Kot poročajo egiptovski mediji, je bilo v napadih ubitih več osumljencev. Egiptovska vojska pa je sporočila, da so letala uničila vozila, ki so bila uporabljena v napadu, in lokacije, kjer so domnevni teroristi skladiščili orožje in strelivo.

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je v petek po pokolu napovedal oster odgovor. V boju proti teroristom bodo uporabili tako policijsko kot vojaško silo, je dejal.

Napad na mošejo v kraju al Ravda, približno 40 kilometrov zahodno od mesta al Ariš, se je začel kmalu po opoldanski molitvi. Skrajneži so najprej sprožili eksplozivne naprave, ki so jih podtaknili okoli mošeje, nato pa so na vernike, ki so bežali pred eksplozijami, streljali z avtomatskim orožjem.

Napadalci so bili zamaskirani in oboroženi z avtomatskimi puškami

Med žrtvami napada naj bi bili tako civilisti kot vojaki. Mošeja naj bi bila znano zbirališče sufijev, pripadnikov mistične veje islama, ki jih imajo skrajni islamisti za krivoverce.

Po navedbah egiptovskih oblasti je v napadu sodelovalo med 25 in 30 zamaskiranih napadalcev, oboroženih z avtomatskimi puškami.

V Egiptu se je danes začelo tridnevno žalovanje za žrtvami. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.