Pravljični Kamnik, ki bo zažarel v siju prazničnih luči v petek, 1. decembra, prinaša dve večji novosti. Tradicionalno brezplačno drsališče bodo preselili v Keršmančev park, najmlajše pa bo razveselila pravljična hiška pod Malim Gradom, ki jo bodo na parkirišče pri kavarni Veronika postavili 8. decembra in bo tam ostala do 23. decembra.

Drsališče bodo odprli že ta petek ob 18. uri in ga zaprli 25. februarja 2018. Med tednom bo odprto od 16. do 20. ure, ob koncih tedna in med počitnicami pa od 9. do 20. ure. Ob sobotah dopoldne bodo na njem vodene otroške animacije, po 20. uri pa bo na voljo za hokejske skupine, poskrbeli bodo tudi za izposojo drsalk.

Sedem kilometrov lučk

Za praznični videz ulice Šutna bodo na prvi decembrski dan poskrbeli otroci iz vrtca Antona Medveda, vrtcev Sonček, Peter Pan, Zarja ter iz Ciriusa Kamnik in podružnične šole Vranja Peč. Praznične luči na novoletni smreki in sedmih kilometrih osvetljave bodo prižgali 1. decembra ob 17.30. Sveti Miklavž s spremstvom bo otroke obiskal v nedeljo, 3. decembra. Na pobočju Malega Gradu si bodo skupaj ogledali pravljico Skupaj gradimo dom, večer bodo s petjem in plesom polepšali angeli in parkeljni ter ognjemet. Sveti Miklavž bo otroke obdaril z bomboni, odrasle pa s čajem in pecivom.

Središče mesta bo živahno tudi v torek, 12. decembra, ko bo vrtec Antona Medveda priredil novoletni bazar s praznično predstavo. Dogajanje se bo raztezalo od Glavnega trga do pravljične hiške, prepletale ga bodo delavnice, ki jih bodo pripravili v sodelovanju z gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, novoletna tržnica in praznična predstava Plamen prijateljstva, ki se bo končala z obiskom dedka Mraza. Denar od prodaje izdelkov bo šel v sklad vrtca.

V pravljični hiški pod Malim Gradom bodo različne prireditve, za katere bo v sodelovanju s knjižnico in društvom Mavrični vrtiljak deloma poskrbel Zavod za turizem, šport in kulturo, deloma pa drugi organizatorji. Otroci bodo na svoj račun prišli vsako sredo, petek in soboto ob 17. uri, ko bodo najprej poslušali pravljice, nato pa na otroških delavnicah izdelovali različne okraske. V soboto ob 18.30 bo na sporedu otroška predstava, vsak petek ob 20. uri pa glasbeni večeri, obiskal jo bo tudi Božiček.

Od novega leta se bodo Kamničani poslovili na Glavnem trgu s štirimi novoletnimi koncerti: 28. decembra bodo nastopili lokalni glasbeniki, Manca Berlec, Sun Drops, Fat Pigeon in Spock Studios, dan pozneje Poskočni muzikanti, v soboto bo nastopila skupina Big Foot Mama, v novo leto pa bodo zaplesali s skupino Špica.