Verbič je poskrbel za izenačenje z zadetkom v 31. minuti, toda Danci nato niso zdržali do konca. Lokomotiva je v drugem polčasu s še enim golom Jeffersona Farfana prišla do novega vodstva in zmage, pa tudi do prvega mesta na lestvici skupine F, saj ima zdaj osem točk. Po prvem porazu Koebenhavna pa je Verbičevo ekipo ujel tudi Šerif Tiraspol, ki ga tekma z Zlinom še čaka.

Skubic z golom

V skupini H je pomembno zmago dosegel Köln, edini gol so Nemci dosegli z bele točke, zdaj so se na drugem mestu skupine izenačili s Crveno zvezdo, Beograjčani so igrali 0:0 pri Bateju. Za Köln je proti Arsenalu, Londončani so kljub porazu že prvi v skupini, igral tudi Dominic Maroh, toda v 38. minuti je moral zaradi poškodbe zapustiti igrišče.

Nejc Skubic je ob koncu tekme priti Olympiqueu zagotovil točko svoji ekipi, z njo so se Turki prebili na tretje mesto s petimi točkami. Slovenski nogometaš je uspešno izvedel strel z bele točke v 82. minuti. Pred tem je po prekršku nad Mehdijem Bouradbio pri tekmecih dobil rdeči karton Jordan Amavi. V drugi tekmi te skupine je Salzburg s 3:0 premagal Guimaraes in si zagotovil prvo mesto.

Kek na gostovanju v Atenah z neodločenim izidom

Lazio je izgubil prvo točko v evropski ligi, potem ko je dvoboj z Vitessejem končal neodločeno 1:1. Za Nizozemce je Tim Matavž začel tekmo in igral do 62. minute. Kljub točki so nogometaši Vitesseja še zadnji na lestvici, Lazio je že prvi, Nica pa tudi ne more več izgubiti drugega mesta.

Zenit St. Peterburg Mihe Mevlje - slovenski reprezentant je odigral vso tekmo - je skopskemu Vardarju z 2:1 zadal še peti poraz v skupni, Rusi pa imajo po četrti zmagi 12 točk, eno več kot Real Soceidad, ki je v gosteh z 1:0 premagal Rosenborg.

Rijeka slovenskega trenerja Matjaža Keka - Matic Črnic je v igro vstopil tik pred koncem -, ki v Atenah gostoval pri AEK-u, si je pripravila zelo dobro izhodišče za naskok na drugo mesto; ugoden izid na drugi tekmi (Milan je premagal Austrio s 5:1.) so sami nadgradili z zadetkoma Aleandra Gorgona, v prvem delu pa zadeli še dve vratnici. A so nato popustili, dobili dva gola, na koncu pa srečno prestali zadnji nevaren napad domačih in obdržali izid 2:2.

Atalanta Josipa Iličića in Jasmina Kurtiča je gostovala pri Evertonu; Slovenca sta tekmo začela na klopi, tam tudi končala, njuni soigralci pa so dodobra napolnili mrežo Evertona, na koncu je bilo 5:1.