Derbi sredinega večera je bil odigran v Torinu, kjer je Juventus gostil Barcelono. A nogometna velikana, ki v letošnji sezoni v povprečju dosegata skoraj tri gole na tekmo, nista upravičila slovesa strelsko najboljših ekip v svojih prvenstvih. Moštvi sta se razšli z neatraktivnih 0:0, izid pa je šel na roko predvsem Barceloni, ki si je tako že zagotovila prvo mesto v skupini D. Italijanski prvak je sicer v ligi prvakov doma ostal neporažen že 22. tekmo zapovrstjo, medtem ko je Barcelona v svoji 18. zaporedni tekmi brez poraza mrežo ohranila nedotaknjeno še trinajstič v sezoni.

»Nadzorovali smo potek tekme. V skupini smo osvojili prvo mesto, kar smo si vseskozi želeli,« je povedal Ernesto Valverde. Trener Barcelone je sicer presenetil z začetno postavo, saj vanjo ni uvrstil Lionela Messija, temveč je Argentinca v želji, da ga odpočije, v igro poslal šele v drugem polčasu.

Z visoko zmago v gosteh s kar 4:0 proti Karabahu so si svojo 14. pomlad v ligi prvakov zagotovili tudi nogometaši Chelseaja. Londončani so s tako visokim izidom slavili še drugič zapovrstjo, saj so štiri gole že v soboto zabili tudi West Bromwichu. Da angleški prvaki v Bakuju niso imeli prezahtevnega dela, je poskrbel kar sodnik Manuel de Sousa, ki je za Chelsea najprej v prvem, nato pa še v drugem polčasu ob rahlih dotikih nad Willanom (pre)hitro pokazal na najstrožjo kazen. Jeza gostiteljev je bila še toliko večja, saj je Portugalec že v 19. minuti izključil tudi domačega branilca Rašada Sadigova.

»Ne želim preveč govoriti. Tako razburjen nisem bil že dolgo. Želeli smo se boriti vseh 90 minut, a že po dvajsetih nismo mogli več igrati tako, kot bi si želeli. Običajno se rdeči karton pokaže pri zelo resnih prekrških, ko igralec nekoga poškoduje. A sodnik se je tako odločil in ničesar ne moremo spremeniti. Ne verjamem, da bi se odločil enako, če bi bili večji klub. Vseeno se ne želim pritoževati,« je bil po tekmi besen trener Karabaha Gurban Gurbanov.

Zanimivo, zmage in uvrstitve v naslednji del tekmovanja se niso pretirano razveselili navijači Chelseaja. Sodeč po odzivih na družbenih omrežjih je bilo namreč nemalo takšnih, ki so se sramovali sodniške pomoči. »To ni bila enajstmetrovka, kaj šele rdeči karton. Le kaj je sodniku?« se je na twitterju spraševal eden od navijačev. Drugi je pripomnil: »Kot navijač Chelseaja sem razočaran nad golom, doseženim na takšen način. Očitno je bilo, da je Willan padel sam od sebe.«