Kalvarija Zorana Dragića je končana. Slovenski košarkar, ki v letošnji sezoni ni bil v načrtih trenerja Simoneja Pianigianija, je z Milanom prekinil pogodbo in do konca sezone z možnostjo podaljšanja še za eno podpisal z Anadolujem Efesom. V turškem klubu bo moči znova združil z Edom Murićem, s katerim sta v času pri Krki stkala tesno prijateljstvo, skupaj pa osvojila dva naslova državnih prvakov in Fibin evropski izziv. »Izredno se veselim igranja v Turčiji, hkrati pa sem hvaležen Anadoluju Efesu, da se je odločil z menoj podpisati pogodbo. Komaj že čakam, da bom prvič stopil na parket v novem dresu,« je v torek pred prvim treningom z novimi soigralci povedal Zoran Dragić. Ali bo 28-letni Ljubljančan v postavi moštva trenerja Velimirja Perasovića že jutri, ko v 9. krogu evrolige gostuje v Kaunasu pri Žalgirisu, ni znano.

Zoran Dragić si sicer omenjenega poteka dogodkov v letošnji sezoni ni obetal. Ko si je konec februarja strgal kolensko vez, mu je Milano stal ob strani in mu pomagal pri rehabilitaciji. Tako je bilo tudi poleti, ko ni bilo nikakršnega govora o tem, da trener Pianigiani nanj ne bo računal. A kasneje se je izkazalo, da je bila to le poteza, s katero si je klub zaščitil ugled v javnosti in pri igralcih, da ne bi deloval kot eden tistih, ki se odreče poškodovanemu igralcu. Kljub temu bi mlajši od bratov Dragić poleti lahko dobil namig, da ni v načrtih kluba, kar bi mu omogočilo, da bi si poiskal novega delodajalca in z njim opravil tudi poletne priprave. Slovenski košarkar je tako prva dva meseca nove sezone tekme spremljal s strani, na koncu pa le našel nov klub. Usoda je hotela, da se bo z Milanom pomeril že v naslednjem krogu evrolige, ko bo ta gostoval v Carigradu. Dragić ima datum 30. november na koledarju zagotovo posebej obkrožen, saj ni skrivnost, da mu dogajanje v italijanski modni prestolnici ni bilo prav nič všeč. Čeprav po že omenjeni poškodbi kolena na uradni tekmi še ni nastopil, bo trener Perasović njegovo dodatno motivacijo gotovo želel izkoristiti in na tak način pomagal tudi sebi, saj položaj Anadoluja Efesa v evroligi ni rožnat. S šestimi porazi in le dvema zmagama si namreč deli zadnje mesto na lestvici s Crveno zvezdo.

Evroliga, jutri ob 19. uri: Žalgiris – Anadolu Efes, ob 20. uri: Bamberg – Valencia, ob 20.45: Milano – Olympiacos, ob 21. uri: C. zvezda – Baskonia, Barcelona – Maccabi, jutri ob 18.45: Fenerbahče – Himki, ob 20. uri: Panathinaikos – Real Madrid, ob 20.45: Unicaja – CSKA.