Krog pred koncem skupinskega dela lige prvakov sta si napredovanje zagotovila tako madridski Real kot carigrajski Bešiktaš, medtem ko se od tekmovanja poslavljata Borussia Dortmund in Monaco. Francoski prvak je proti Leipzigu klonil z 1:4, z asistenco pa se je pri Nemcih izkazal tudi Kevin Kampl. A navkljub kar petim golom v kneževini je naziv za najbolj spektakularno predstavo odšel tekmecema Maribora v skupini E Sevilli in Liverpoolu.

Na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan bi se dvoboj težko razpletel bolj dramatično. Le redko se namreč zgodi, da na tako visoki ravni, kot je liga prvakov, ekipi odigrata tako različna polčasa. S tremi zadetki v manj kot 30 minutah so na uvodu navdušili Angleži, ki so nemara odigrali celo najboljši prvi polčas v sezoni. Gostujočemu trenerju Jürgenu Kloppu se je tedaj pošteno smejalo, saj je bil po treh porazih in treh remijih na pragu prve zmage proti Sevilli. A računica se Nemcu ni izšla. Andaluzijci so Liverpoolčanom v drugem polčasu vrnili z isto mero in z remijem poskrbeli za nadaljevanje niza neporaženosti na domačem igrišču, ki sedaj traja že leto dni. »Prepričan sem, da če bi tekma trajala še pet minut, bi dosegli tudi četrti gol,« je zatrdil kapetan Seville Sergio Escudero.

In kaj je botrovalo temu, da so igralci Seville kljub na videz neulovljivemu zaostanku v drugi polčas vstopili kot prerojeni? Španci so prepričani, da odgovor za magičen zasuk tiči v včerajšnji žalostni vesti, da njihov trener Eduardo Berizzo boleha za rakom prostate. Kot so zapisali španski mediji, naj bi 48-letni Argentinec svojim igralcem novico razkril prav med polčasoma. »Iz slačilnice smo morali priti z drugačnim pristopom. Tudi zavoljo navijačev in trenerja, ki nas je prisilil, da zaigramo bolje,« je povedal vezist Seville Ever Banega.

Poročanje španskih medijev je sicer za ne povsem točno označil CNN, saj trdi, da so bili igralci o zdravstvenem stanju svojega trenerja seznanjeni že na začetku tedna.