Od leta 2019 bo tako v Wimbledonu, na OP Avstralije, OP Francije in OP ZDA le po 16 nosilcev oziroma nosilk. S prepolovitvijo števila nosilcev se poskuša narediti uvodne kroge bolj privlačne, saj bi se povečala verjetnost, da bi se višje postavljeni igralci srečali že pred osmino finala.

Po 16 nosilcev je bilo sicer v veljavi do konca Wimbledona 2001, nato pa je OP ZDA zaradi zahtev televizijskih mrež prosil za 32 nosilcev v upanju, da bodo zvezdniki še vedno na turnirju do zaključnih bojev.

Prav tako bodo poostrili časovnico ogrevanja pred dvoboji. Minuta za žreb pred tekmo, petminutno ogrevanje in minuta za pripravo na dvoboj. Če se igralec tega ne bo držal, bo odštel tudi do 20.000 dolarjev kazni.

Znižanje denarnih nagrad ob odpovedi dvoboja

Odbor turnirjev za grand slam se je lotil tudi težave glede igralcev, ki predajo oziroma odpovejo dvoboj ali se načrtno premalo trudijo v uvodnih krogih in kljub temu dobijo polno denarno nagrado. Po novem bo igralec, ki odpove dvoboj zaradi poškodbe pred uvodnim dvobojem, dobil zgolj 50 odstotkov razpisane nagrade, drugih 50 odstotkov pa bo dobil igralec, ki ga bo nadomestil.

Igralce, ki ne bodo končali dvoboja prvega kroga, lahko čaka tudi kazen v višini določene nagrade za prvi krog, če odgovorni presodijo, da igralec ni bil res poškodovan ali je igral pod poklicnimi standardi.

Niz teh pravil so preizkušali že na mladinskem finalu sezone ATP v Milanu.