Ustvarjalec, ki je na slovenski zabavnoglasbeni sceni prisoten že 24 let, je prav toliko skladb, kot je povedal, na nov album uvrstil po ključu »Magnifico za splošni okus«. To so pesmi, ki so bile največkrat predvajane in ki so po njegovem prepričanju ljudem najbližje. Ostale pesmi, ki jih ni uvrstil na album, a so mu ljube, pa bodo počakale »na kakšno drugo izdajo«.

Na vprašanje, kako bi Komplet II žanrsko opredelil, je odgovoril, da se sam prišteva med avtorje, ki imajo v glasbeni industriji težavo »predalčkanja« pesmi in albumov po žanrih. Za kantavtorje, to »pozabljeno zvrst muziciranja«, je značilno, da izkoriščajo žanre za vsebino, ki jo hočejo podati. »Moja glasba je zato žanrsko zelo pisana, ker je vedno v funkciji tistega, kar bi rad povedal,« je pojasnil.

Album je opremljen tudi s knjižico akordov

Povedal je, da starejše skladbe na novem albumu, na katerem so denimo tudi tri iz zadnjega studijskega izdelka Charlatan de Balkan, zvenijo sodobnejše. »Zelo sem zadovoljen, ker stari 'komadi' zvenijo zelo sveže in jih lahko na trenutke primerjaš tudi z današnjimi,« je poudaril glasbenik, ki je album, podobno kot Komplet iz leta 2001, opremil še s knjižico akordov.

Magnifico sicer nestrpno pričakuje svoj božični koncert v ljubljanski dvorani Stožice. Po njegovih besedah gre za daleč največji solistični koncert, kar jih je kdaj imel. Poseben se mu zdi predvsem zaradi stožiškega ambienta, ki ga, kot je priznal, ni vajen. »Odzivi ljudi so presegli vsa naša pričakovanja. V kratkem bodo Stožice razprodane in to me vznemirja,« je dodal in izrazil prepričanje, da bo 25. december zelo čustven tako zanj kot za band in obiskovalce.