»Dominic Thiem je dogodek celo oglaševal na zaključnem mastersu in verjetno je med teniškimi igralci največji zanesenjak, kar se nogometa tiče,« je povedal Grega Žemlja, eden od pobudnikov ideje za slovensko ekipo, v kateri so med drugimi tudi Blaž Kavčič, Blaž Rola, Aljaž in Andraž Bedene, Žiga Janškovec, Tom Kočevar Dešman in drugi. Tokrat jih z Avstrijci pravzaprav čaka povratni dvoboj, saj so pred tedni na gostovanju v Avstriji iztržili remi 1:1, nato pa izgubili po enajstmetrovkah. Vstop bo prost.

»Osnova je le, da imamo ljubezen do nogometa in s to ekipo povezujemo ta dva športa. Druga stvar je druženje teniških igralcev, saj nas je malo in razkropljeni smo po celi Sloveniji, zato to vselej izkoristimo tudi za druženje. Projekt je lepo uspel in glede na dejstvo, da to delajo tudi Avstrijci, smo se dogovorili za tekme. A podobne projekte imajo tudi na Hrvaškem, pa v BiH in mislim, da nam izzivov ne manjka,« je še dejal Žemlja.

Treninge ekipe vodi nogometni trener Dušan Razboršek, oče teniškega igralca Nika Razborška. »Projekt smo začeli letos in z njegovo pomočjo smo lepo napredovali in zdaj lahko rečem, da že igramo zelo lušten nogomet. Dejstvo pa je, da imaš običajno smisel tudi za nogomet, če si dober športnik.«

Slovenski igralci so združeni v ekipo FC Fantazisti. Od ustanovitve v maju, pa vse do danes, so odigrali okrog 20 tekem, tekmece so si iskali v različnih slovenskih okoljih, morda najbolj odmeven doslej pa je bil obračun s hokejsko reprezentanco.

Izkupiček s tekme bo sicer namenjen razvoju enega od perspektivnih slovenskih igralcev.