Gašper, pred mesecem dni ste se zdeli odločeni, da končate reprezentančno pot. Kako to, da ste si premislili?

Res je, da sem tako rekel, a v sebi sem ves čas kolebal, kaj naj pravzaprav naredim. V nekem trenutku sem se enostavno odločil, da bom še igral, saj sem res želel znova videti soigralce in biti v njihovi družbi. Smo odlična klapa, s katero se želim prebiti na prvenstvo. Svoje je dodal tudi selektor Rado Trifunović, s katerim sva imela odkrite pogovore. Povedal sem mu svoje razloge, zakaj razmišljam o slovesu, on pa mi je dejal, naj se teh stvari ne bojim in da bomo vse prilagajali tako, da ne bo težav.

Kakšno vlogo je pri vaši odločitvi odigral Goran Dragić?

Z Goranom sva se slišala in pogovarjala, kaj naj naredim. Moram priznati, da je tudi on odigral veliko vlogo pri tem, da sem se odločil nadaljevati reprezentančno kariero. Upam, da se mi bo lahko kmalu pridružil.

Sta govorila torej tudi o njegovi prihodnosti v reprezentanci?

Malo sva. Še vedno ne ve točno, kaj naj naredi. Upam, da se bo odločil, kot sem se sam.

Nekaj vam je verjetno moral obljubiti, da vas je lahko prepričal?

Nič ni obljubil. Kot sem rekel, razmišlja o tem, kaj naj naredi. Upam, da bo pri njegovi odločitvi določeno vlogo odigrala tudi moja odločitev.

Do kdaj nameravate igrati za izbrano vrsto?

Sedanji dogovor je, da pomagam v kvalifikacijah. A bodimo odkriti, če se uvrstimo na svetovno prvenstvo, bom skoraj gotovo tudi tam zraven.

Selektor Trifunović vam je dodelil vlogo kapetana, ki jo imate tudi v klubu. Ste bili presenečeni?

To je res velika čast in dodatna motivacija. Neverjetno, česa takšnega si resnično nisem nikoli predstavljal.

Hierarhija v moštvu se bo z odsotnostjo nekaterih spremenila. Pričakujete zaradi tega kaj težav?

Res je, da manjka kar nekaj nosilcev igre. Pomembno bo, da v kratkem času, ki ga imamo na voljo do prve tekme, postavimo stvari v igri. Jasno je, da bo potrebno nekaj dela, da se znova sestavimo v celoto, a kolikor poznam fante, ne bo težav.

Prvi nasprotnici v kvalifikacijah bosta Belorusija in Španija. Obeti?

Vemo, da nas ne čakata lahki nalogi. Belorusije ne smemo podcenjevati, zato moramo v tekmo kreniti z vso močjo. Tako enim kot drugim moramo vsiliti našo igro, s tem pa bi naredili že velika koraka proti zmagama.

Menda ste bili precej blizu odhodu v Real Madrid?

Res se je precej dogajalo. Sam sem nemudoma povedal, da sem ponudbo pripravljen sprejeti, saj je bila to priložnost, ki ne pride vsak dan. Na koncu se kluba nista uspela dogovoriti. Tako pač je, zbrati se moraš in igrati naprej. Osebno v dogajanje nisem bil veliko vpleten, saj sem celotno stvar prepustil v roke agentu. On se je ukvarjal s tem, saj sem se sam moral osredotočati na delo in tekme Banvita. Vsak dan sva se slišala, tako da sem bil povsem na tekočem z dogajanjem.

Kaj je rekel Luka Dončić?

Z Luko sva se nemudoma, ko je prišlo do možnosti, da bi odšel v Madrid, slišala. Rekel je, da bi bil izredno vesel, če bi se mu pridružil v Madridu. Sam bi bil še bolj, toda včasih pač ne gre.

Torej ste bili za Real Madrid predragi?

Lahko bi tako rekli. Banvit je zahteval previsoko odškodnino, tako da do dogovora ni prišlo.