Todorić piše, da se bo obrnil na hrvaško ustavno sodišče, ker meni, da je lex Agrokor »globoko neustaven«. Kot dodaja na blogu ivicatodoric.hr, so »absolutno nezakonite« tudi poteze izrednega pooblaščenca hrvaške vlade za Agrokor Anteja Ramljaka, »ki je pod neposredno pristojnostjo vlade«. Trdi, da posledična škoda za Agrokor in Hrvaške znaša »več milijard«.

Navaja, da tri Hrvaške sosednje države, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Slovenija ne priznavajo lex Agrokorja. Slovenijo je posebej izpostavil kot državo članico Evropske unije, ki je uveljavila predpise in vrednosti, ki bi jih, po njegovem mnenju, morala uveljaviti tudi Hrvaška. Poudarja, da je Slovenija »jasno izrazila stališče«, da se hrvaški zakon ne more priznati v slovenskem pravnem okvirju.

Rop in rušenje sistema

Ocenil je, da je lex Agrokor škodljiv za vse, ki imajo legitimni interes, da bo Agrokor uspešen ter našteva lastnike, vlagatelje, delavce, dobavitelje, hrvaško državo ter države v katerih ima koncern svoje tovarne. Izpostavlja, da gre za rop in rušenje sistema ter da bo zakon povzročil »neizmerljive posledice«.

Todorić je očital hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću, da zavestno uničuje Agrokor. Današnji blog pa je sklenil z mislijo, da vse tisto, kar je Agrokor uresničil, »čez noč uničuje skorumpirana država, s katero upravljajo lobisti, svetovalci in mrhovinarski skladi«.

Tudi tokrat pa Todorić za svoje ostre napade na hrvaško vlado in izredno upravo na blogu ni ponudil nobenega dokaza.