Člani zasedbe TriO želijo s projektom zbrati glasbo z vsega sveta in tako oblikovati globalno glasbeno vas. Ker je tudi skladanje delo, morajo biti skladatelji za svoje ustvarjanje ustrezno plačani. Za to bodo pobudniki projekta poskrbeli s pomočjo zbranih sredstev.

»Smo nekoliko nenavadna zasedba (TriO), v njej muziciramo flavtistka, hornist in pianistka. Ker za naš sestav ni prav dosti glasbe, smo se odločili spodbuditi skladatelje po svetu, da bi se lotili pisanja skladb za to kombinacijo instrumentov,« so svojo odločitev, da na Kickstarterju zaženejo »globalno glasbeno vas«, pojasnili Nikolina Kovač Juvan, Lovorka Nemeš Dular in Robert Petrič. »Skupaj bomo tako sooblikovali glasbeno zgodovino in omogočili nastanek več novih del različnih glasbenih zvrsti za zvočno zanimiv ansambel. Zaenkrat smo zbrali slabih 4000 dolarjev.«

Cilj tria je posneti in izvesti od šest do osem kompozicij, odvisno od dolžine. To nameravajo storiti ne glede na uspešnost kampanje, ki bo trajala do 24. novembra. Iz ZDA so že dobili ponudbo dveh skladateljev, da jim napišeta skladbo.

Za vse podpornike so pripravili tudi razrez stroškov snemanja glasbenega albuma z novimi skladbami.