Med strelce za kojote, ki so prvič to sezono zmagali na treh tekmah zapored, so se vpisali Brendan Perlini, Oliver Ekman-Larsson, Max Domi in Tobias Rieder. Vratar gostov Antti Raanta je za zmago zbral 26 obramb.

V derbiju zahodne konference je trenutno tretjeuvrščeni Nashville premagal drugouvrščeni Winnipeg. Gostitelji, ki so na zadnjih osmih tekmah dosegli že sedmo zmago, so v svoji dvorani Bridgestone pokazali zelo kolektivno predstavo: Kevin Fiala, Ryan Johansen in Kyle Turris so dosegli po gol in podajo, med strelce pa sta se vpisala tudi Mattias Ekholm in Nick Bonino, medtem ko so Viktor Arvidsson, P. K. Subban in Roman Josi prispevali po dve asistenci.

Kalifornijski obračun med Anaheimom in San Josejem je epilog doživel šele v deveti seriji kazenskih strelov, gol odrešitve pa je v hokejski loteriji za zasedbo iz predmestja Los Angelesa zabil Antoine Vermette. Za zmagovito zasedbo sta v rednem delu zadela Corey Perry in Rickard Rakell, vratar Reto Berra je ubranil 40 strelov, za gostitelje pa je oba gola dosegel Joonas Donskoi.

Calgary je v zadnjem obdobju v sijajni formi, na zadnjih devetih tekmah je dosegel že sedmo zmago, zadnjo v ameriški prestolnici, kjer je slavil s 4:1. V dobri formi je Johnny Gaudreau, ki je na zadnjih desetih tekmah vselej dosegel zadetek in podajo, poleg njega pa so v Capital One Areni zadeli še Sean Monahan, Mikael Backlund in Mark Giordano. Za osmoljence je edini gol dosegel Lars Eller.

Los Angeles Kings, ki so tokrat počivali, in Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka v sredo, ko bodo v Staples Centru gostili Winnipeg.