Rudar in Gorica sta nadaljevala ter tudi končala tekmo 16. kroga, ki je bila v soboto prekinjena v 26. minuti zaradi megle. Včeraj je igralce na stadionu ob Jezeru v Velenju pozdravilo sonce, le igralna površina ni bila primerna za kombinatorno igro po tleh. V derbiju mini lige za tretje mesto na lestvici je po včerajšnjih 64 minutah zasluženo slavil Rudar, potem ko je bil izid ob prekinitvi 0:0.

Gostitelji so bolje začeli včerajšnje nadaljevanje, nato so se razigrali tudi Primorci, ki so bili boljši do odhoda na odmor. V drugi polčas so bolj odločno vstopili Velenjčani, kar jim je prineslo vodstvo v 54. minuti. Damjan Trifković je mojstrsko izvedel prosti strel. Žogo je poslal čez živi zid, nato je odskočila tik pred vratarjem Grego Sorčanom in ga presenetila. Le čez nekaj minut je uradni napovedovalec že kričal gol, a se je očitno uštel v navijaški strasti. Robustni napadalec John Mary je dobil žogo v skoku s premalo odločnim Sorčanom in streljal iz obrata. Žoga je zadela vratnico, se kotalila po črti gola, nato so jo gostje končno izbili.

V zadnje pol ure so Goričani iskali izenačenje, a si kljub vstopu vezista Rifeta Kapića velikih priložnosti niso priigrali, saj gostiteljem niso bili konkurenčni v agresivnosti, teku in želji. Gostje so naredili preveč napak pri organizaciji igre, ko pa so prišli do strelov, so bili nenatančni. V zadnjih trenutkih tekme je zmago z nekaj sreče potrdil Hrvat Dario Vizinger, ki je le minuto pred tem stopil na igrišče z namenom, da ukrade nekaj časa. Ima sloves igralca, ki vstopa s klopi, saj je to naredil že devetič v letošnji sezoni. Rudar se je z zmago utrdil na tretjem mestu, Gorica pa je doživela drugi poraz zapored in je v finišu jeseni očitno v skromni formi.