Zajc je na tekmi skočil 119,0 in 124,5 metra, Semenič 115,0 in 112,0, Bartol 117,5 in 123,0, Prevc pa 124,0 in 121,0.

Kot prvi je izmed četverice Slovencev v smučino prve serije nove sezone zapeljal debitant Timi Zajc. Prvenec med elito je opravil dobro, pristal pri 119 metrih in s 115,2 točke Slovenijo v tesnem boju popeljal na šesto mesto. Kot drugi je nastopil Anže Semenič, ki je skočil 115 metrov. V tretji skupini je za Slovenijo skočil še en mladinec, Tilen Bartol, ki je pristal pri 117,5 metra, Slovenci pa se se utrdili na šestem mestu.

In tam so tudi ostali, zadnji slovenski skakalec je bil Peter Prevc, ki ga je odneslo do 124 metrov, Slovenija pa je tako po štirih skokih imela 456,1 točke. Japonci so na petem mestu zbrali 479,8 točke, četrti so bili Nemci s 484,8 točke, tretji Norvežani s 493,9 točke, drugi Avstrijci, za katere je Stefan Kraft skočil 125 metrov, s 495,7 točkami, vodili pa so Poljaki, za katere je Kamil Stoch skočil 120,5 metra, s 496,8 točkami.

Kot zanimivost velja omeniti, da se je po prvi seriji tekmovalno upokojil Jakub Janda, nekdanji zmagovalec svetovnega pokala in novoletne turneje, ki se bo v prihodnje posvetil politični karieri. Čehi se, tudi zaradi diskvalifikacije Lukaša Hlave, niso uvrstili v finalno serijo.

V tej je tekmovalce ob precej neutrjenih smučini in doskočišču, nad katerima so se pritoževali že v petek v kvalifikacijah, nagajal še spremenljiv veter. Zajc je sicer spet skočil dobro in pristal pri 124,5 metra. Zadnje tri reprezentance v skupini so imele slabše razmere, kar so izkoristili Norvežani z Johannom Andrejem Forfangom in njegovimi 129,5 metra ter se prebili na vrh pred Avstrijce in Poljake.

Slabše razmere je imel nato tudi Semenič v naslednji skupini in s 112 metri že potrdil šesto mesto Slovenije. Slovenci bi se težko prebili višje, Japonci so imeli že skoraj 40 točk prednosti, zanesljivo so še naprej vodili Norvežani pred Poljaki. Bartol je s 123 metri popravil daljavo prve serije, Prevc pa je z nižjega zaletišča kot predhodne skupine šesto mesto potrdil s 121 metri, slovenski fantje so skupaj po osmih skokih zbrali 931,4 točke.

»Bilo je zelo blizu tega, da bi tekmo opravil, kot sem si želel. V prvi seriji mi je skok uspel zelo lepo, v drugi se je prikradla napaka. Tako je to, s tem se bo potrebno sprijazniti in napake zminimalizirati. Led je prebit. Kot ekipa smo začeli na šestem mestu in videli bomo, kako se bodo stvari odvijale naprej. Res imamo mlado ekipo, stvari se hitro spreminjajo, nekdaj sem bil najmlajši, zdaj sem najstarejši,« je po prvem tekmovanju nove sezone povedal Prevc.

Japoncem bi na koncu skorajda uspelo prehiteti Nemce, ki so ohranili le 3,4 točke naskoka, drugo mesto pa so si s po 1006,5 točke razdelili Poljaki in Avstrijci, Robert Johansson pa je s 121,5 metra le še potrdil prvo zmago Norveške v tej sezoni.

»Nekje je bilo potrebno začeti in začeli smo s šestim mestom. Sezona bo dolga, potrebno bo biti potrpežljiv. Imeli smo mlado ekipo. Trening je eno, tekma nekaj drugega. Recimo, Anže Semenič je kar 'padel z mize', povedano po domače. Težko je. Jutri bo potrebno narediti določene korekture in potem bomo videli,« je bil s prvo tekmo delno zadovoljen Janus.

V nedeljo bo v Wisli še posamična preizkušnja, začela se bo ob 15. uri. Od Slovencev bodo nastopili isti štirje kot danes.