Deset let so Američani čakali, da so po Andyju Roddicku leta 2007 znova dobili polfinalista zaključnega moškega teniškega mastersa. Jack Sock je z uvrstitvijo v polfinale presenetil teniško javnost, hkrati pa potrdil odlično pripravljenost, saj je v London pripotoval kot zmagovalec mastersa v Parizu. 25-letni Američan v zadnjih tednih dokazuje, da ga ne krasi samo izjemen forehand, ki velja za njegovo daleč najmočnejše orožje, s katerim premaguje tekmece. Sock je postal vsestranski igralec, ki si zasluži mesto med najboljšo svetovno deseterico.

Jack Sock je v odločilnem dvoboju za preboj v polfinale, v katerem se bo pomeril z Bolgarom Grigorijem Dimitrovom, presenetljivo premagal Nemca Aleksandra Zvereva. »Nisem blestel, imel sem veliko vzponov in padcev, a nikoli nisem nehal verjeti vase. Boril sem se kot lev, izražal svoja čustva. Opozorilo sodnika me je še podžgalo, da sem igral bolje,« pravi Jack Sock. Američan v zadnjih tednih služi tudi največ denarja v karieri. Za vsako zmago v skupinskem delu je prejel po 191.000 ameriških dolarjev, za morebitno današnjeo zmago v polfinalu bo Sock prejel 585.000 dolarjev. Zmagovalec finala pa še dodatnega 1,2 milijona dolarjev.

Zadnjo polfinalno vstopnico si je z zmago proti Dominicu Thiemu priboril David Goffin, ki se bo v današnjem polfinalu ob 15. uri pomeril z Rogerjem Federerjem. Belgijec je izkoristil slab dan Avstrijca, saj si je priboril eno najpomembnejših zmag v karieri brez blesteče igre, kakršno je pokazal v prvem krogu, ko je spravil na kolena prvega igralca sveta Rafaela Nadala. »Izpolnil sem cilj. Dokazal sem, da sem imel proti Dimitrovu zgolj slab dan,« je bil zadovoljen David Goffin.

Tamara Zidanšek se je v Toyoti na Japonskem na turnirju serije ITF uvrstila v polfinale. 19-letna slovenska igralka, 149. na svetovni lestvici, je v četrtfinalu v 83 minutah s 6:3, 6:2 premagala 25-letno Japonko Miharo Imaniši, 223. igralko sveta. V današnjem polfinalu se bo Tamara Zidanšek na turnirju trde podlage pomerila s 35-letno Japonko Junri Namigato, 227. igralko sveta.