Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je v strelsko statistiko vpisal novo podajo, saj je do zadetka pomagal Drewu Doughtyju, ki je v srednjem delu izid poravnal na 1:1. Pred tem je goste v vodstvo popeljal Charlie McAvoy, v 54. minuti pa je tekmo odločil Slovak Zdeno Chara.

S porazom kralji počasi izgubljajo tudi stik z vrhom na zahodu, kjer so zdaj na tretjem mestu in nujno potrebujejo nove točke. Po prostem dnevu bodo v domači dvorani v noči na nedeljo gostili Florido, ki se je danes na kalifornijski turneji veselila zmage z 2:0 na gostovanju v San Joseju.

Na ostalih prizoriščih je bilo na sporedu kar 11 tekem. V vzhodni konferenci je na vrhu Tampa, ki je s 6:1 odpravila Dallas in ima s 15 zmagami dve več od Toronta, ki je z 1:0 ugnal tretjeuvrščeni New Jersey. Na zahodu vodi St. Louis, ki je s 4:1 ugnal Edmonton; pred Winnipegom, ki pa se je po uspehu nad Philadelphio s 3:2 po številu zmag izenačil z Los Angelesom. Pri St. Louisu je z dvema goloma in podajo izstopal Brayden Schenn.

Velja omeniti tudi tekmo med Minnesoto in Nashvillom, kjer so igralci iz Tennesseeja še sedem minut pred koncem vodili s 4:2, Minnesota pa je nato v zadnjih minutah zadela kar štirikrat. Najbolj razpoložen strelec večera pa je bil Šved Gabriel Landeskog, ki je k zmagi Colorada nad Washingtonom prispeval tri zadetke.