Incident se je zgodil decembra lani, ko je Kvitovo, dvakratno zmagovalko turnirja za grand slam v Wimbledonu, na njenem domu v Proštejovu z nožem napadel vlomilec. Policija je ugotovila, da ni šlo za načrtovan napad na športnico, temveč za nasilno dejanje, ki je bilo posledica odkritja vlomilca v stanovanju.

»Kljub obsežni preiskavi nam ni uspelo identificirati napadalca. Primer smo zaprli kot nerešen 8. novembra, a če se bodo pojavili novi dokazi, bomo zadevo predali tožilstvu,« je pojasnil policijski inšpektor Jan Lisicky. »Bila je na napačnem kraju ob napačnem času. Prepričani smo, da napadalec ni vedel, kdo je pred njim,« je še dodal policist.

Kljub poškodbam in psihičnim posledicam napada se je češka teniška igralka razmeroma kmalu vrnila na igrišča. Prvič je zaigrala na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Dobila je turnir v Birminghamu, na odprtem prvenstvu ZDA pa je prišla do četrtfinala.

Kvitova je že pred policijsko informacijo o preiskavi dejala, da je napad zanjo preteklost in se ne namerava več obremenjevati z dogodkom iz decembra 2016.