Prvi si je polfinalno vstopnico priboril Roger Federer. Švicar se je uvrstil med najboljše štiri igralce že štirinajstič v petnajstih sodelovanjih na sklepnem teniškem mastersu. V dvoboju dveh generacij je 36-letni Federer ugnal 20-letnega Aleksandra Zvereva. Nemec se je v tej sezoni prebil med najboljše igralce sveta. »Bilo je težko, Zverev je igral odlično. Čutim, da imam še rezerve. Drugi krog turnirja na mastersu je še vedno eden tistih, ob katerih še ne čutim najbolje žogice. Do zmage sem prišel s premišljeno igro,« je priznal Roger Federer. »Veliko pozitivnega lahko odnesem od dvoboja s Federerjem. Čeprav sem izgubil, imam še vedno priložnost, da se uvrstim v polfinale. Danes bom moral premagati Jacka Socka,« ni bil razočaran Alekdander Zverev. Sock in Zverev se bosta danes v neposrednem dvoboju pomerila za uvrstitev v polfinale, potem ko sta oba premagala odpisanega Hrvata Marina Čilića in priznala premoč Rogerju Federerju.

S prepričljivo zmago nad Belgijcem Davidom Goffinom s 6:0, 6:2 je navdušil Grigor Dimitrov. Teniški komentatorji so igro Bolgara komentirali s pohvalami, da se je približal teniški perfekciji. »Pride dan, ko gre vse po maslu. Takšen je bil danes. Nepozabno,« je komentiral Grigor Dimitrov, ki si je kot drugi v Londonu priboril polfinalno vstopnico. Dimitrov je sploh prvi Bolgar, ki si je v 48-letni zgodovini sklepnih mastersov priboril nastop med najboljšo osmerico. Goffin je potreboval kar 48 minut, da se je s prvo dobljeno igro vpisal na semafor. »Sploh nisem igral slabo. Grigor pa je bil neverjeten,« je poraz komentiral David Goffin.

 Slovenska igralka Tamara Zidanšek nadaljuje z zmagami. V Toyoti na Japonskem je na turnirju serije ITF, ki poteka na trdi podlagi v dvorani, s 6:3, 6:0 premagala domačinko Juku Hosoki. Uspešen je bil tudi Blaž Kavčič, ki je na turnirju serije svetovnega izziva na trdi podlagi v Indiji gladko s 6:3, 6:2 premagal domačina Vijaya Prashantha, 622. igralca sveta. Dalila Jakupović je v Tajvanu na turnirju svetovnega izziva, ki prav tako poteka na trdi podlagi, v prvem krogu s 7:6 (4), 2:6, 4:6 izgubila z Japonko Riso Ozaki, šesto nosilko turnirja.